Nytt i sök- och kartfunktionen!

Från och med den 27 augusti gör vi några förbättringar i vår sökfunktion. Detta innebär att du som besökare får möjlighet att söka på en större mängd geografiska områden som tidigare inte funnits på Hemnet.


Fritextsök som standard
För det första så blir fritextsöket - där du själv skriver in de områden du är intresserad av - standardval i sökformuläret. Du kan fortfarande använda det traditionella områdessöket där du väljer län och kommun i drop-down-menyer genom att byta flik till "Välj i lista", men vi rekommenderar det nya. Det är mer detaljerat så att du kan söka ner på gatunivå.

 

Sökta områden ritas ut på kartan
För det andra så kommer vi att visa tydligare hur de sökta områdena ser ut, genom att rita ut dem på kartan. Du kan se exakt var du gjort din sökning, både när du får träffar och när du inte får det.Detta kan betyda att du får färre antal träffar än du är van vid. Men eftersom du tydligt kan se på kartan var gränserna går för ditt sökta område, är det enkelt att lägga till sökningar på närliggande områden som också intresserar dig.

 

Närliggande bostäder visas samtidigt
Till sist kommer du även att kunna se väldigt närliggande bostäder tillsammans på kartan, till exempel om det finns flera lägenheter i samma hus. Dessa märks ut med en siffra så att du kan klicka och bläddra mellan de olika bostäderna.


Källor
De nya områdesgränserna bestäms utifrån tre olika typer av källor. SCB (Statistiska Centralbyrån) definierar tätorter, småorter och fritidshusområden och från Cartesia kommer stadsdelsinformation och postortsinformation. Till sist har vi egna definitioner där vi manuellt har lagt in information om orter och områden.

Köpa bostad

Sälja bostad

Inspiration

Länkar


Så använder Hemnet cookies