Plantagegränd 7

Liljeholmen, Jönköping Karta & restider

2 400 000 kr
Bostadsrätticon_brf_inactive

Liljeholmsskolan är redan snart 120 år gammal, men har tveklöst sina bästa år framför sig. En gammal skola byggd i vurmande nygotiskt stil, som fått ett andra liv med bostäder. Gamla elever kanske minns stegen i trappan med matematisk skräck, men i dag är det en fröjd att styra stegen till de höga våningsplanen. Västanhem har ännu en gång fått chansen att "examinera" en lägenhet ut på marknaden in i en blomstrande framtid.

På pappret "bara" en tvåa, men i verkligheten finns ett litet extra rum som kallas vinterträdgård eller atrium, vilket väcker nyfikenheten direkt. Och när det gäller kubikmetrar är det ett boende med enormt svängrum. Takhöjden svindlar, och tumstocken viker inte ner sig förrän strax under fyra meter. Fönstren är med på noterna och är nästan lika höga. Det ger nästan dubbelt så mycket livsluft som i en vanlig lägenhet med motsvarande yta.

Från sovrum och kök har du frisinnad sikt ända ut till Visingsö. Nuvarande ägare berättar att de nästan alltid sover med fönstret öppet och har ett tjockare täcke för att kunna vakna och höra vågorna brusa upp mot tredje våningen. Husets gård har egen mur och grind mot stranden om du vill sola i absolut lä. Grill och utemöbler finns också här.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
65 m²
Antal rum
2,5 rum
Avgift/månad
3 788 kr/mån
Pris/m²
36 923 kr/m²
Byggår
1900
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Plantagegränd 7 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 400 000 kr
Avgift/månad
3 788 kr/mån

Statistik

5 401
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 11 dagar sedan, den 10 februari 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Guider & Tips