Historiska Hem

Historiska Hem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Bostället 1-3, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun
  • Lör 27 apr kl 12:30
Bostället 1-3, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun, bild 2
Bostället 1-3, SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun, bild 3

Bostället 1-3

Villa
SÖDERMANLANDS LÄN, Nyköpings kommun
Historiska Hem
4 500 000 kr
210 + 60 m²
7 rum
1,6 ha tomt

Bostället ligger i ett naturskönt landskap i södra Sörmland med utsikt över fält och skog. Platsen förärades kvartersmästare Prytz under hans tjänst i Karl XII:s armé och den idylliska gården inkluderar idag tre bostadshus från 1700-talet. Huvudbyggnaden har en yta på ungefär 250 kvadratmeter, medan de mindre flygelbyggnaderna är omkring 100 kvadratmeter vardera. Utöver bostadshusen finns även ett stall med fyra små boxar, ett magasin och en varubyggnad i ett före detta fårhus som nu kan fungera som kontor eller arbetslokal. På tomten finns även en pool med intilliggande bastu och växthus/orangeri. Bostället är perfekt för generationsboende; permanent eller då och då. Här finns gott om plats att umgås många, samtidigt som var och en även kan söka lugn och ro i ett eget krypin. Det är också en plats där det är lätt att ha gäster, som kan rå sig själva i separat hus. Den som driver egen verksamhet eller drömmer om att starta något har här alla möjligheter till detta. Gården ligger avskilt och privat, men inte ensligt, mitt emellan Nyköping och Norrköping, och närheten till E4 gör det enkelt att pendla och ta sig hit ofta.

  • Premium
Ekhagsvägen 12, Ekhagen, Stockholms kommun
  • Sön 28 apr kl 14:00
Ekhagsvägen 12, Ekhagen, Stockholms kommun, bild 2
Ekhagsvägen 12, Ekhagen, Stockholms kommun, bild 3

Ekhagsvägen 12

Lägenhet
Ekhagen, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 300 000 kr
70 m²
3 rum
vån 1/3
5 832 kr/mån
75 714 kr/m²

Mitt i ett vackert grönklassat Ekhagen finner du denna ljusa och fina funkislägenhet från 1935 med ca 2,7 meter i takhöjd. En oas mitt i ett grönt område i Kungliga Nationalstadsparken. Om du är någon som uppskattar ett generöst ljusinsläpp, välplanerade ytor, vackra originaldetaljer som skjutdörrar kombinerat med varsamt renoverade rum så kan detta vara något för dig. När du inte avnjuter den rogivande utsikten i öst ut mot ekskogen, kan du blicka ut mot det vackra bostadsområdet från vardagsrummet eller balkongen, som dessutom förgyller din vardag med sydlig sol stor del av dagen. Föreställ dig en kopp te tidigt på morgonkvisten från köksbordet, med skogen precis utanför fönstret och skulle känslan infalla, så är det värt att veta att detta hus på Ekhagsvägen 12 är det hus som ligger närmast vattnet i hela Ekhagen. Förutom trevliga promenader längs med vattnet kan man i området både bada, paddla kajak eller för den sjöintresserade – ansöka om egen båtplats vid Ekhagens Båtklubb som endast ligger någon minuts promenad bort. I fastigheten finns hiss samt möjlighet till parkering.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Valborgsmässovägen 21, Telefonplan, Stockholms kommun

Valborgsmässovägen 21

Lägenhet
Telefonplan, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 295 000 kr
51 m²
2 rum
vån 3/3
4 285 kr/mån
64 608 kr/m²

Högst upp i huset på Valborgsmässovägen 21 bor du med ett ostört och insynsfritt sovrum & vardagsrum och en fin vy över takåsar, grönska och AB-café. Denna tvåa har en luftig och genomgående planlösning som låter dagsljuset strömma mellan rummen genom originalfönstren. Här finns en fin och mysig funkiskänsla, samtidigt som lägenheten är renoverad och uppdaterad med livets bekvämligheter. I ett område där många lägenheter har små köksutrymmen kan du i detta hem bre ut dig i ett socialt och fullt utrustat kök med matplats. Vardagsrum och sovrum ligger intill varandra på lägenhetens andra sida. Lägenheten ligger i kulturminnesmärkta LM-staden som är ett svenskt industriminne och också ett grönt och lummigt bostadsområde. Utsikten förändras med årstiderna och naturens skiftningar. Föreningen är anrik, stor och stabil. Klustret Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan är roligt och händelserikt att bo i. Området är lätt att tycka om och har ett rikligt och ständigt ökande utbud av trevliga matställen.

Blekingegatan 31B, Södermalm - Helgalunden, Stockholms kommun

Blekingegatan 31B

Lägenhet
Södermalm - Helgalunden, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 650 000 kr
39 m²
2 rum
vån 1/5
2 602 kr/mån
93 590 kr/m²

Den som gillar att ha vänner över har på Blekingegatan 31 B en perfekt lägenhet med fokus på sociala utrymmen. Här bor man med ett rymligt och fullutrustat kök och kan gästvänligt bjuda in till ett vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp. Här finns även lägenhetens balkong, som vetter mot gården och blir ett extra rum under årets varmare månader. Ett mysigt, mindre sovrum ger den rätta avkopplande känslan och kan skärmas av helt genom parskjutdörrar. Dessutom finns ett badrum med takdusch och tvättmaskin är installerad i en inbyggd garderob. Lägenheten ligger på första våningen, men då huset är byggt i en sluttning hamnar man i denna lägenhet mot innergården två våningar upp. Gården tillhörande Brf Vågskivan är stor och lummig, med utemöbler och grillplats inbäddade i grönska. Läget mitt på Söder gör det enkelt att förflytta sig från lugnet till pulsen och närområdets alla nöjen. Välkommen!

  • Balkong
Handelsvägen 16, Gamla Enskede, Stockholms kommun

Handelsvägen 16

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 250 000 kr
78 m²
3 rum
vån 1/3
4 572 kr/mån
80 128 kr/m²

En butikslokal i ett av Bullerbyidyllen Gamla Enskedes fina jugendhus har byggts om till denna trivsamma trea. Ljuset strömmar in genom fönster i motsatta väderstreck, och tack vare sparsam bebyggelse på båda sidorna ser man mycket grönska och himmel. Från vardagsrummet och köket – som är i enhet i en öppen, luftig planlösning med gott om plats för både matlagning och umgänge – har man en glimt av Margaretaparken. Ett boende med trivsam villakänsla erbjuds och trädgården utanför de två rofyllda sovrummen är en lummigt inramad oas med trädgårdsmöbler, odlingar och gräsytor där barnen kan leka tryggt. På andra sidan av den lugna gatan ligger anrika Enskede skola, och i stadsdelen finns även ett flertal förskolor. Läget är mycket angenämt och i grannkvarteren hittar man kaféer, restauranger och charmiga småbutiker. Till närmsta mataffär och tunnelbanestation går man på några minuter.

Valsbergs gränd 7, Midsommarkransen, Stockholms kommun
  • Sön 28 apr kl 11:30

Valsbergs gränd 7

Lägenhet
Midsommarkransen, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 450 000 kr
32 m²
1 rum
vån 1/3
2 753 kr/mån
76 563 kr/m²

Välkommen till lilla Valsbergs gränd i Midsommarkransen och en ljus och mysig lägenhet med ett högt och härligt läge på en bergsknalle. Här bor du med ett rymligt kök med plats för matbord och ett generöst allrum med härligt ljusinsläpp från hörnfönster. Den omgivande gården är en stor tillgång, med två uteplatser samt grill, som är perfekta när man vill bjuda många på kalas. Ett boende med småstadskänsla i lugn omgivning med gångavstånd till sådant som hör staden till, men också nära till natur, grönska och bad i Mälaren. En ytterligare fördel är det att ha endast 2-3 minuters väg till tunnelbanan, vilket gör det smidigt att ta sig hem och i väg.

  • Plus
Styrbjörnsvägen 24, Aspudden, Stockholms kommun
  • Sön 28 apr kl 12:00
Styrbjörnsvägen 24, Aspudden, Stockholms kommun, bild 2
Styrbjörnsvägen 24, Aspudden, Stockholms kommun, bild 3

Styrbjörnsvägen 24

Lägenhet
Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 495 000 kr
54 m²
2 rum
vån 1/3
3 241 kr/mån
64 722 kr/m²

I en lågt belånad förening, och i rofyllda kvarter på toppen av det grönskande berget som höjer sig över Vinterviken gömmer sig denna fina tvåa. Takhöjden är luftig och tack vare den genomgående planlösningen, med fönster i motsatta väderstreck, flödar ljuset hela dagen. Allra ljusast är vardagsrummet med ett fantastiskt fönster som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Här finns även utgången till en balkong som badar i sol. Från köket har man en lika inspirerande som rogivande utsikt mellan lummiga trädtoppar. Titt som tätt ser man harar, rådjur och hackspettar bland träden, eller svalor som störtdyker från sina bon. Läget är det bästa tänkbara och på kort gångavstånd har man Aspuddens mysiga småstadskärna med kaféer, restauranger, barer, butiker, biograf och bibliotek. Ett stenkast bort ligger Vintervikens trädgård, och en fin väg genom naturen leder fram till vattnet och de härliga badplatserna.

  • Premium
  • Balkong
Kransbindarvägen 51, Telefonplan, Stockholms kommun
  • Sön 28 apr kl 13:30
Kransbindarvägen 51, Telefonplan, Stockholms kommun, bild 2
Kransbindarvägen 51, Telefonplan, Stockholms kommun, bild 3

Kransbindarvägen 51

Lägenhet
Telefonplan, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 495 000 kr
35 m²
2 rum
vån 1/3
3 206 kr/mån
71 286 kr/m²

En hemtrevlig känsla, grönska och lugn utanför och ett roligt och levande område att bo i - välkommen till en mysig och trivsam tvåa i Brf Teles kulturminnesmärkta hus i Telefonplan. Här bor man välplanerat och ljust med kvadratmetrarna på rätt ställen. På väldisponerade 35 kvm, som känns som fler, har man ett hem som är lätt att möblera med alla funktioner utan att behöva göra avkall på något. Här finns ett fullutrustat kök, ett mysigt sovrum och ett rymligt vardagsrum med gott om plats för både matbord och soffa. Därtill ett badrum med dusch samt en hall med bra förvaring i rymliga originalgarderober. Planlösningen är genomgående med stora fönsterpartier i två riktningar. Den omkringliggande gården är lite som en park och den nås smidigt från denna lägenhet. Klustret Telefonplan – Midsommarkransen – Aspudden är ett roligt område att bo i, med ett härligt folkliv, kreativ atmosfär och ett rikt utbud av restauranger och caféer.

  • Premium
Sveavägen 97, VASASTAN, Stockholms kommun
  • Tor 25 apr kl 17:30
Sveavägen 97, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 2
Sveavägen 97, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 3

Sveavägen 97

Lägenhet
VASASTAN, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 895 000 kr
27 m²
1 rum
vån 2/5
1 663 kr/mån
107 222 kr/m²

Modern stilkänsla möter tjugotalscharm i denna mysiga etta som tack vare takhöjden, den yteffektiva planlösningen och förvaringsmöjligheterna utöver de vanliga känns större än vad antalet kvadratmeter anger. Lägenheten renoverades för cirka 1,5 år sedan och skicket är väldigt gott. De fina trägolven slipades, och taken och väggarna målades om. Ett nytt kök färdigställdes och i hallen platsbyggdes en hel garderobsvägg. Vardagsrummet har ett vackert originalfönster med spröjs, och dagsljuset letar sig även in genom ett litet köksfönster. Fönstren vetter mot en rofylld och prydligt anlagd innergård, så här erbjuds ett tyst och ostört boende mitt i stan. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man sjudande kafé- och restaurangstråk inom ett stenkast. Runt hörnet breder Vanadislunden ut sig, och det är även nära till Observatorielunden, Lill-Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Kommunikationerna är de bästa tänkbara och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Odenplan som fungerar som knutpunkt för flera buss-, tunnelbane- och pendeltågslinjer.

  • Premium
  • Hiss
Paternostervägen 34, Johanneshov, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår
Paternostervägen 34, Johanneshov, Stockholms kommun, bild 2
Paternostervägen 34, Johanneshov, Stockholms kommun, bild 3

Paternostervägen 34

Lägenhet
Johanneshov, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 700 000 kr
59 m²
2 rum
vån 1/3
3 994 kr/mån
62 712 kr/m²

ACCEPTERAT PRIS - Ta kontakt med den ansvariga mäklaren för att boka en visning. Välkommen till Paternostervägen 34 och denna fina och mycket välplanerade 1950-talstvåa med lättmöblerade rum, effektiv och inbyggd förvaring och alla kvadratmeter på rätt ställe. Tack vare en både genomgående och runtgående planlösning knyts rummen samman med varandra och nås av ljuset från flera väderstreck. Siktlinjerna är fina och känslan rymlig. Här finns också en tydlig originalkaraktär tack vare många bevarade ursprungliga detaljer och en finstämd renovering. I köket är interiören mycket väl bevarad och badrummet är renoverat i tidsenlig stil med kakel i fin färg. Balkongen är vänd mot söder, innergården och grönska. Lägenheten ligger i en mycket välskött förening som renoverat sina hus varsamt och med stor hänsyn till arkitekturen. Man bor omgiven av grönska på den egna gården och alldeles intill det stora parkområdet Nytorps gärde. Husets läge strax söder om Söder är en perfekt utgångspunkt både till stadens nöjen och områdets lokala begivenheter, och också till friluftsliv och naturens lugn i Nackareservatet.

  • Premium
  • Balkong
Helgalunden 3, Södermalm, Stockholms kommun

Helgalunden 3

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
13 000 000 kr
159 m²
6 rum
vån 2/3
15 695 kr/mån
81 761 kr/m²

Ett hem i toppskick, stilsäkert renoverat, med tidsandan bevarad och med alla moderna bekvämligheter på plats. Välkommen till idyllen Helgalunden och denna vackra lägenhet om sex luftiga rum och kök. Detta är ett ovanligt tillfälle till att bo stort i ett område med mestadels små lägenheter. En lyckad sammanslagning har skapat en härlig familjevåning med många sovrum. Här bor man med rymliga sällskapsutrymmen i både kök och vardagsrum och har fyra till fem sovrum samt två badrum, varav det ena också har tvättmaskin. Dessutom finns mycket goda förvaringsutrymmen i ett stort antal klädkammare och garderober. Planlösningen är genomgående i nordsydlig riktning och knyts samman genom rum i fil. Den medger också näste ägare flexibilitet i disposition med möjlighet att dela upp ytorna, då det ännu finns två lägenhetsnummer och två entréer. Bostaden ligger på andra våningen i ett vackert klassicistiskt hus ritat av Erik Lallerstedt, med utsikt både mot Helgalunden och föreningens innergård, som är lummig och mysig, med flera sittgrupper och grill. Området är lugnt, tryggt och barnvänligt, och omgivningarna runt den fina Allhelgonakyrkan är vackra och välbevarade.

Bjurholmsgatan 14, 7 tr, Södermalm - SoFo, Stockholms kommun
  • Borttagen före visning
Bjurholmsgatan 14, 7 tr, Södermalm - SoFo, Stockholms kommun, bild 2
Bjurholmsgatan 14, 7 tr, Södermalm - SoFo, Stockholms kommun, bild 3

Bjurholmsgatan 14, 7 tr

Lägenhet
Södermalm - SoFo, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 995 000 kr
55,5 m²
2 rum
vån 7/9
0 kr/mån
108 018 kr/m²

Kontakta mäklaren för mer information.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Sturevägen 19, Västerhaninge, Haninge kommun
  • Sön 21 apr kl 11:30
Sturevägen 19, Västerhaninge, Haninge kommun, bild 2
Sturevägen 19, Västerhaninge, Haninge kommun, bild 3

Sturevägen 19

Villa
Västerhaninge, Haninge kommun
Historiska Hem
5 950 000 kr
113 + 55 m²
6 rum
1 543 m² tomt

För den som är svag för sekelskiftescharm är denna villa ett riktigt drömhem. Utvändigt är snickarglädjen påtaglig och det är lätt att hänföras av den ståtliga fasaden när man kommer upp längs Sturevägen. Den pigga ljusgröna färgen i kombination med de vitmålade snickerierna och röda markiserna är förförande. Innanför ett slottsstaket breder en stor, kuperad och grönskande mormorsträdgård ut sig. Här växer äpplen på tre träd, biggaråer, plommon och färgglada blommor bland lekvänliga gräsytor och slingrande grusgångar. På husets södersida finns en stenlagd uteplats som badar i sol. Den inglasade uteverandan vid sidan om entrén förlänger utomhussäsongen. Invändigt har många originaldetaljer bevarats, och det exceptionella badrummet på övervåningen är inrett med pärlspont, badkar, duscharmatur och porslin i gammaldags stil. Som ett eget spa med ljusinsläpp från två stora fönster på dagen och en härlig stämningshöjare i form av en eldningsbar kakelugn på kvällen. Entrévåningen är en social sfär med kök, matrum med kakelugn, vardagsrum med kamin och ett ljust burspråk med plats för ett par fåtöljer eller ett skrivbord. Villan har totalt sex rum varav upptill fyra går att använda som sovrum. Tre av dessa ligger på övervåningen där det större innehåller en tredje kakelugn för myseldning med levande ljus när kvällen smyger sig på. Uthuset på tomten är ett före detta stall som skulle kunna nyttjas som gäststuga, tonårsboende, hemmakontor, ateljé, studio eller dylikt. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende med närhet till skog, bad, motionsspår, lekplatser, förskola, grundskola, centrum och tågstation. Kommunikationerna är utmärkta, och med pendeltåg tar man sig in till Stockholm city på cirka en halvtimme.

  • Premium
Stockholmsvägen 27, Enskede, Stockholms kommun
  • Borttagen före visning
Stockholmsvägen 27, Enskede, Stockholms kommun, bild 2
Stockholmsvägen 27, Enskede, Stockholms kommun, bild 3

Stockholmsvägen 27

Lägenhet
Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 095 000 kr
37 m²
1 rum
vån 1/2
2 743 kr/mån
56 622 kr/m²

Kontakta mäklaren för mer information.

  • Premium
Hornsgatan 94, Södermalm, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 13:00
Hornsgatan 94, Södermalm, Stockholms kommun, bild 2
Hornsgatan 94, Södermalm, Stockholms kommun, bild 3

Hornsgatan 94

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 495 000 kr
42 m²
1.5 rum
vån 1/8
2 476 kr/mån
83 214 kr/m²

En rofylld oas mitt i smeten – ja så kan verkligen denna fina tvåa på Hornsgatan beskrivas. Lägenheten ligger på våning i huset men vetter ut på mot föreningens innergård på bottenplan, och på den egna uteplatsen njuter man av tystnaden och lugnet. Uteplatsen känns privat eftersom folk sällan går förbi, och tack vare avståndet till husen på andra sidan gården är det inte heller någon insyn i lägenheten. Det är ett gästvänligt hem och i vardagsrummet finns det utrymme för både matgrupp och soffa. I det stora separata köket är det väl tilltaget med både bänkyta och förvaring. Planlösningen passar perfekt för såväl en singel som ett par och det mysiga sovrummet har plats för en dubbelsäng. Lägenheten kan renoveras till en tvåa för den som önskar, genom att lägga köket i sovalkoven. Skicket är gott då lägenheten totalrenoverades för några år sedan. Läget är perfekt och direkt utanför porten har man ett stort utbud av gym, shopping, mataffärer och allt man kan tänkas behöva. Inom ett stenkast finns även Mariatorget, Hornstull, Tantolunden och flera andra av Söders pärlor. Med T-bana, alldeles runt hörnet, tar man sig snabbt in till andra delar av stan. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att ta del av mer information.

  • Premium
  • Uteplats
  • Hiss
Fredriksbergsvägen 11, Bromma - Mariehäll, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 14:00
Fredriksbergsvägen 11, Bromma - Mariehäll, Stockholms kommun, bild 2
Fredriksbergsvägen 11, Bromma - Mariehäll, Stockholms kommun, bild 3

Fredriksbergsvägen 11

Lägenhet
Bromma - Mariehäll, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 650 000 kr
77 m²
3 rum
vån 1/3
4 158 kr/mån
47 403 kr/m²

Fin femtiotalsfunkis med balkong och öppen spis! Välkommen till Fredriksbergsvägen i Mariehäll där denna fina och rymliga trea ligger i ett välbevarat bostadshus från 1950. Lägenheten är ljus, mysig och gästvänligt välkomnande. Den har ett välplanerat och nyrenoverat kök med matplats, ett stort vardagsrum med fungerande öppen spis, två rymliga sovrum och ett badrum med badkar. Planlösningen är genomgående med generösa fönsterpartier med grönska utanför, och i vardagsrummet finns ett burspråk. Balkongen ligger i söderläge och nås både från vardagsrummet och det ena sovrummet. Lägenheten har en enhetligt sober färgsättning som skapar en rogivande och skön atmosfär. Huset ligger i ett lugnt, lummigt, barnvänligt(förskola finns i huset på bottenplan) och sparsamt trafikerat bostadsområde, men samtidigt nära både Sundbyberg och Bromma, och i och med det har man ett brett och trevligt utbud av restauranger och butiker inom promenadavstånd.

  • Premium
  • Balkong
Trastvägen 24, null, Danderyds kommun
  • Sön 28 apr kl 12:30

Trastvägen 24

Villa
Danderyds kommun
Historiska Hem
19 400 000 kr
227 + 29 m²
7 rum
1 549 m² tomt

Högt läge på en stor södervänd hörntomt, sjöutsikt och lugnt belägen vid en återvändsgata. På Trastvägen 24 i Stocksund välkomnar vi till en rymlig, hemtrevlig och ombonad villa med toppenläge i efterfrågade Söderskogen. Villan är dynamiskt byggd i halvplanslösningar och har en välbevarad atmosfär som samtidigt är praktisk och modern på ett tidlöst sätt. Här bor man med generösa umgängesytor på entréplan med stort kök, matsal och vardagsrum med öppen spis och utgång till altan, fyra-fem sovrum samlade på övre våningsplan, tre badrum, bastu, tvättstuga och förråd. Därtill finns en välutrustad uthyrningsdel/ungdomsdel med egen ingång, trinettekök och badrum. Planlösningen gör boendet mycket flexibelt och anpassningsbart. Middagsgäster kan umgås i en del av huset medan de yngre kan roa sig avskilt i en annan del. Huset täcker också upp för olika faser av livet och passar lika bra för småbarnsfamiljen som då barnen blivit äldre, med möjlighet att skifta mellan rum. Den omgivande tomten är kuperad med flera trädgårdsrum i olika nivåer, inbäddad i lummig grönska under årets lövklädda månader. Tomten öppnar upp sig mot söder med utsikt över inloppet till Edsviken och vy mot Stockholms skyline med Nordiska museet och Norra Tornen i blickfånget. God möjlighet att bygga Atterfallshus med separat entré på avskild del av tomten.

  • Plus
Älvkarleövägen 3, 2tr, Hjorthagen, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 13:45

Älvkarleövägen 3, 2tr

Lägenhet
Hjorthagen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 250 000 kr
44,2 m²
2 rum
vån 2/3
3 459 kr/mån
73 529 kr/m²

Två trappor upp i ett smäckert funkishus finner vi denna mysiga tvåa som tack vare sin yteffektiva planlösning upplevs större än vad antalet kvadratmeter anger. Takhöjden är luftig och ljuset strömmar in genom fönster i motsatta väderstreck. Utanför fönstren är det lummig grönska. Det är ett hem med en varm och inbjudande känsla, och i vardagsrummet finns det plats för att samla kompisgänget för trevliga middagar. Köket har gott om svängrum för hemmakockarna. Lägenheten andas 1930-tal och de många bevarade originaldetaljerna – stavparkett, spegeldörrar, fönster, fönsterbänkar med mera – ger en charmig inramning. Skicket är väldigt gott och alla ytskikt renoverades för cirka två år sedan. Sovrummet har nyligen målats om. Läget är perfekt och här i idylliska Hjorthagen erbjuds ett lugnt och avskilt boende med naturen runt hörnet. Inom ett stenkast finns Norra Djurgårdsstaden med ett trevligt restaurangutbud, och på promenad- och cykelavstånd har man Östermalms och Vasastans alla restaurang-, bar- och shoppingstråk.

  • Plus
Kocksgatan 22A, Södermalm - SoFo, Stockholms kommun

Kocksgatan 22A

Lägenhet
Södermalm - SoFo, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 100 000 kr
58 + 4 m²
2 rum
vån 3/3
1 886 kr/mån
105 172 kr/m²

Redan när man stiger in genom ytterdörren till denna smakfullt renoverade etagetvåa infinner sig en känsla av hemtrevnad. På nedervåningen är brädgolven framtagna, och 1800-talssnickeier såsom lister och spegelpaneler i djupa fönsternischer har bevarats. Snedtaket, takfönstret, takkupan, takbjälkarna och murstocken med fina änglatrappor ger övervåningen karaktär. Ljuset strömmar in och när skymningen väl fallit är det mysigt att elda i vardagsrummets vackra kakelugn. Eller i braskaminen på övervåningen som idag består av ett lyxigt stort sovrum, men som kan delas av för att på så sätt disponera lägenheten som en trea. Det är öppet upp till nock, och även nedervåningen har en generös takhöjd som skapar en härligt luftig atmosfär. Alla fönster vetter mot en rofylld innergård och här erbjuds ett tyst och ostört boende trots läget mitt på Söder med sjudande kafé- och restaurangstråk strax utanför husporten. Inom ett stenkast har man Nytorget, Medborgarplatsen, Götgatsbacken och Mosebacke, och det är även nära till underbara Vitabergsparken. Föreningen, som bildades redan 1915, är skuldfri vilket inte minst återspeglas i den låga månadsavgiften.

Lundagatan 36A, 3 tr, Södermalm, Stockholms kommun
  • Borttagen före visning

Lundagatan 36A, 3 tr

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 150 000 kr
39 m²
2 rum
vån 3/4
2 009 kr/mån
106 410 kr/m²

Kontakta mäklaren för mer information.

  • Balkong
  • Hiss
Klubbacken 24, Mälarhöjden, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 13:15
Klubbacken 24, Mälarhöjden, Stockholms kommun, bild 2
Klubbacken 24, Mälarhöjden, Stockholms kommun, bild 3

Klubbacken 24

Lägenhet
Mälarhöjden, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 950 000 kr
55 m²
2 rum
vån 1/4
4 435 kr/mån
53 636 kr/m²

Får det lov att vara en perfekt planerad funkistvåa, med balkong och ett fint ljusinsläpp, i ett lugnt område, nära vatten och vacker natur, med en badklippa 200 meter hemifrån? Denna lägenhet på Klubbacken 24 är modern och social samtidigt som den bevarar den ursprungliga funkiskänslan. Planlösningen över hörn är öppen och luftig, och sällskapsytorna ges mycket plats. Kök och vardagsrum har gästvänligt öppnats upp mot varandra och ger gott om utrymme för sociala tillställningar där man kan laga mat tillsammans och duka till större sällskap. Sovrummet är ett mysigt och rogivande rum med mörka väggar och många garderober. Dessutom finns ett badrum med dusch samt en rymlig hall med bra förvaring. Lägenheten har också en fin öppen spis, som för närvarande har eldningsförbud. Klubbacken ritades på 1940-talet av arkitekt Björn Hedvall och är ett trivsamt och familjärt område med fin funkisbebyggelse. Läget är lugnt och naturnära med badrocksavstånd till dopp och härliga promenadvägar vid vattnet, som sträcker sig längs flera småbåtshamnar upp till Vintervikens klippbad.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Trettondagsvägen 14, Midsommarkransen, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 11:45
Trettondagsvägen 14, Midsommarkransen, Stockholms kommun, bild 2
Trettondagsvägen 14, Midsommarkransen, Stockholms kommun, bild 3

Trettondagsvägen 14

Lägenhet
Midsommarkransen, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 495 000 kr
70,5 m²
3 rum
vån 2/3
5 566 kr/mån
63 759 kr/m²

Med sin stora halvöppna sällskapsyta och två bra sovrum passar denna trivsamma funkistrea perfekt för familjen som älskar att laga mat och som gärna dukar upp till trevliga middagar med många gäster. Det fantastiska köket bjuder in till social matlagning, och tack vare köksön är hemmakockarna alltid vända mot den rymliga matplatsen och lägenhetens vardagsrum. Ljuset strömmar in genom fönster i motsatta väderstreck och de handblåsta originalglasen bryter solens strålar på ett vackert sätt. Under sommarhalvåret känns det som att bo i de lummiga trädtopparna, och med fönstren öppna är det lövsuset och fåglarnas kvittrande i stället för brummande bilar man hör. Husets baksida vetter mot ett litet skogsparti, och titt som tätt skymtas ekorrar och rådjur mellan träden när man tittar ut genom köksfönstret. Läget är perfekt och samtidigt som det vilar ett påtagligt lugn över kvarteret finns Telefonplans puls och kommunikationer inom ett stenkast. Det trevliga utbudet av kaféer och restauranger gör området levande, och på kort gångavstånd har man även Aspuddens mysiga småstadskärna med bland annat biograf. Lediga dagar är Aspuddsparken med djurpark och Vinterviken med barnvänliga badplatser givna utflyktsmål.

  • Premium
Björngårdsgatan 16, 3tr, null, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 11:30
Björngårdsgatan 16, 3tr, null, Stockholms kommun, bild 2
Björngårdsgatan 16, 3tr, null, Stockholms kommun, bild 3

Björngårdsgatan 16, 3tr

Lägenhet
Stockholms kommun
Historiska Hem
5 750 000 kr
53 m²
2 rum
vån 3
2 661 kr/mån
108 491 kr/m²

Den här tvåan på våning tre i ett 1800-talshus mitt på söder har verkligen en underbar känsla. Det är ett gästvänligt hem, och vardagsrummet är i enhet med köket i en halvöppen planlösning med plats för att ha trevliga middagar i goda vänners lag. Ljuset strömmar in genom de spröjsade fönstren och balkongdörrarna, och takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. När skymningen väl fallit är mysigt att elda i den fina braskaminen från Husqvarna som är placerad i sovrummets ståtliga kakelugn. Brädgolven är framtagna, och bevarade originalsnickerier såsom spegeldörrar och stuckatur ger en vacker inramning. Läget är det bästa tänkbara och samtidigt som lugnet råder på gården och i kvarteret finns sjudande kafé-, bar- och restaurangstråk runt hörnet. Inom ett stenkast har man Mariatorget, Medborgarplatsen, Götgatsbacken och Södra stations kommunikationer, och det är även nära till Nytorget. Lediga dagar bjuder Tantolunden, Vitabergsparken, Skinnarviksberget och Söder Mälarstrand in till picknickar och promenader.

  • Premium
  • Balkong
Skattmästarvägen 9, Enskededalen, Stockholms kommun
  • Sön 21 apr kl 12:00

Skattmästarvägen 9

Villa
Enskededalen, Stockholms kommun
Historiska Hem
9 950 000 kr
136 + 63 m²
6 rum
569 m² tomt

I Enskededalens trädgårdsstad finner vi denna utbyggda och smakfullt moderniserade egnahemsvilla med lummig trädgård. Huset har en härlig karaktär, och bevarade originaldetaljer från 1920-talet samsas med designglatt 1960-tal och tidlösa materialval på ett tilltalande sätt. Det är väl tilltaget med sällskapsyta såväl ute som inne och i vardagsrummet, med gott om plats för både soffa och matsalsbord. En glasdörr leder ut till en altan under tak som sin tur öppnar sig mot en underbar terrass med spabad. Här njuter man av härlig kvällssol och efter att mörkret väl lagt sig är det mysigt ett elda i altanens murade öppna spis. Mörka höst- och vinterkvällar blir braskaminen i vardagsrummet en mysfaktor. Ljuset strömmar in och från fönstret och balkongen på övervåningen har man en fin vy över grannskapet bort mot Viloparken och Skarpnäcks gamla skola. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt, avskilt och inte minst barnvänligt boende med både lekplatser, förskolor, grundskolor, tunnelbanestationer och bra matbutiker inom ett stenkast. Det är inte heller långt till uppskattade kaféer och restauranger i Kärrtorp, Bagarmossen och Enskede, och med cykel tar man sig snabbt in till Söder. Strax runt hörnet breder världsarvet Skogskyrkogården ut sig, och det är även nära till Nackareservatet. Stigar och vägar genom naturen leder fram till Söderbysjöns fina badplats.

  • Plus
Husabyvägen 23, Aspudden, Stockholms kommun
  • Borttagen före visning

Husabyvägen 23

Lägenhet
Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
4 995 000 kr
66 m²
3 rum
vån 1/3
5 245 kr/mån
75 682 kr/m²

Kontakta mäklaren för mer information.

  • Plus
  • Balkong

Visar 1 - 25 av 53