Nya bostäder till lägre pris nära naturen

I Göta, i Lilla Edets kommun ska BoKlok bygga ett nytt bostadsområde med parhus och lägenheter. Den gemensamma bostadsrättsföreningen som heter BoKlok Biodlaren ligger mitt bland vacker natur och med pendlingsavstånd till både Göteborg och Trollhättan. Det blir också ett av BoKloks första projekt som får solceller som standard.

Illustration av området BoKlok Biodlaren. 

Strax norr om Göteborg, längs kända Göta älv, ligger Göta. Ett område fullt av vacker natur, men beläget en bit från de större städerna. Att bostadsutvecklaren BoKlok väljer att bygga bostäder i Göta kan verka oväntat då trenden i Sverige är det motsatta, att människor flyttar till städer istället för från dem.

– Det finns många fördelar med att bo lite utanför stan. Vi tror att dagens höga tempo gör att människor längtar efter en lugn miljö att komma hem till där man kan andas ut och ladda om, säger Jonas Jehander, projektledare på BoKlok.

Klicka här för att läsa mer om BoKlok Biodlaren – försäljningen är redan igång!

Läget skapar möjlighet för lägre priser

BoKlok Biodlaren består av både lägenheter och parhus, för att passa olika behov och livssituationer. Området ligger nära fin natur med badsjö på promenadavstånd, och samtidigt nära skolor och fritidsaktiviteter. Genom att bygga en bit från Göteborg är det möjligt att skapa bostäder till lägre pris, men ändå behålla ett behagligt pendlingsavstånd.

– Prisutvecklingen inne i storstäderna har gjort att många människor inte har råd att köpa en bostad som motsvarar de behov man har. Det tycker vi är fel. Så genom att bygga utanför de större städerna kan vi erbjuda hållbara och fina hem till ett lågt pris för alla, fortsätter Jonas Jehander.

Ni kommer att installera solceller på lägenhetshusen, vad innebär det för de boende? 

– Hållbarhet är en viktig fråga för oss på BoKlok. Detta är såklart en stor anledning till att vi sätter solceller på alla våra kommande lägenhetsprojekt. Det är också en fördel för de boende, eftersom de kommer att ge ett ordentligt energitillskott, tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen, avslutar Jonas Jehander.

Läs mer om BoKloks arbete med solceller här.

Illustration av lägenheterna i BoKlok Biodlaren.

Detta är BoKlok Biodlaren

Bostäder: 32

Månadsavgifter: 2.993 – 4.875 kr

Prisintervall: 895.000 – 1.995.000 kr

Antal rum: 2-5 rum och kök

Boytor: 55 – 117 kvm

Hustyp: Lägenheter & parhus

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Inflyttning: Våren 2020