”Vi tittar på kundens framtida betalningsförmåga”

Nya arbetsförhållanden och en ständigt föränderlig bostadsmarknad kräver en modern syn på riskbedömning, det menar Bluestep Bank som är en lösningsorienterad långivare på den svenska lånemarknaden. – De traditionella bankerna har inte riktigt hängt med vilket också lett till att många människor hamnar utanför bostadsmarknaden för att man saknar en fast anställning, säger Sara Kieffer, Kreditchef Sverige på Bluestep.

Så kan du låna från Bluestep Bank.

Foto: Bluestep

Samhället förändras och den traditionella fasta anställningen har ersatts av nya anställningsformer. Det kräver en modernare syn på riskbedömning i samband med bolån, något som Bluestep är experter på.

Sara Kieffer ärKreditchef på Bluestep i Sverige och hon menar att banker måste bli bättre på att förstå olika människors situationer. – Vi förstår att alla människor är olika och vi tar oss tid att sätta oss in i varje kunds unika situation för att hitta en lösning som passar just den kunden. Våra kunder har olika behov men också olika personliga förutsättningar. Många är egenföretagare, har kanske kort eller bruten kredithistorik, är frilansare eller jobbar i den växande nya gig-ekonomin, säger hon.

Ansök om ett bostadslån – utan att ha fast anställning.

Hur går det till när ni gör en kreditbedömning? – Vi tittar utifrån kundens situation och baserar framförallt vår bedömning på kundens framtida betalningsförmåga istället för att endast titta bakåt på kundens kredithistorik.

Bluestep har inga listpriser utan tillämpar istället individuell räntesättning utifrån en helhetsbedömning av olika saker som objekt, betalningsförmåga och belåningsgrad. – Vi väger in kundens ekonomiska förutsättningar, syftet med lånet och säkerhetens värde för att se om vi genom ett lån hos oss kan ge kunden en ökad ekonomisk trygghet, säger Sara Kieffer.

Visste du att…

Hos Bluestep kan bland annat vikarier, timanställda, frilansare, egenföretagare, provanställda och tillsvidareanställda låna till en egen bostad.

Det kostar ett bolån hos Bluestep Bank.