Köpa bostad utan fast anställning? Så går det till

Anställningsform och månadslön kan vara avgörande när banken ska besluta om din bolåneansökan. Det gör att många svenskar riskerar att stängas ute från bostadsmarknaden. Därför har Hemnet tillsammans med Bluestep Bank listat allt du måste tänka på för att få igenom ditt bolån – oavsett anställningsform.

Dagens arbetsmarknad ser väldigt annorlunda ut i jämförelse med hur det var för bara 15–20 år sedan. Istället för en klassisk anställning har svenskar i dag projektanställningar, vikariat, säsongsanställningar, egna företag eller jobbar deltid. Detta har gjort att en stor del svenskar har svårt att få bostadslån av storbankerna som ofta kräver en fast anställning för att godkänna ett lån. Bluestep ser på saker och ting annorlunda.

Behöver du ett bolån? Räkna på vad det skulle kosta dig hos Bluestep.

En bred kreditbedömning

Istället för att enbart titta på anställningsformen gör Bluestep en bred kreditbedömning för att få en överblick över varje kunds unika situation. När storbanker gör sin bedömning är det vanligt att människor faller utanför deras ramar på grund av exempelvis anställningsform eller nuvarande månadslön.

Med Bluestep ser en bolånespecialist över din situation och fokuserar framförallt på den framtida betalningsförmågan. Skulle du ha betalningsanmärkningar eller kort kredithistorik är det möjligt att hitta en lånelösning ändå.

Så fungerar ett lånelöfte hos Bluestep Bank.

Så går det till

Det första steget är ett att ansöka om ett lånelöfte. I samband med ansökan om ett lånelöfte går en bolånespecialist på Bluestep genom din ekonomiska situation. Om lånelöftet godkänns kan du gå vidare och lägga bud på en bostad. Bluestep har inga listpriser utan tillämpar istället individuell räntesättning utifrån en helhetsbedömning av olika saker som objekt, betalningsförmåga och belåningsgrad.

6 anledningar till att ansöka om bolån hos Bluestep:

1. Du har en annan anställningsform än fast anställning

2. Du har fler intäkter än din huvudsakliga inkomst

3. Du driver eget företag

4. Din grundläggande månadslön är låg

5. Din historiska taxerade inkomst från förgående år är lägre

6. Du vill ha en personlig bank som engagerar sig för att hjälpa just dig