”Party like it’s Hemnet 1998”

Älskar du forfarande Vengaboys, knastriga modem och wap-surfande i mobilen? Var inte ledsen. För att fira Hemnets 20-årsjubileum har vi skapat en tidskapsel där du kan uppleva Hemnet som det var 1998. 

Vill du ha koll på bostadsmarknaden? Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

Hemnet har varit en del av svenskars liv i 20 år. Från att ha varit en liten bostadssajt har Hemnet vuxit till att i dag i snitt ha 2,8 miljoner unika besökare varje vecka.

För att fira den här utvecklingen har Hemnets utvecklare skapat en retrosajt som visar hur Hemnet såg ut 1998. Så skruva upp volymen på Blümchen, kamma en mittbena och res tillbaka i tiden för en stund. Klicka här för att besöka sajten!

– Att gå in på retroversionen av Hemnet är lite av en tidsresa tillbaka till internets ungdom. Det är en nostalgisk känsla samtidigt som många nog uppskattar att utvecklingen har gått framåt, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Utöver möjligheten att söka bostäder med en 20 år gammal navigering kan besökaren även njuta av bilder från Ikeas katalog från 1998 eller spela det tidstypiska spelet minröj.

Den tillfälliga versionen av Hemnet väntas finnas tillgänglig under cirka två veckor.

Visste du att…

  • 2017 spenderade användare 12,5 år på Hemnet – varje dygn.
  • Varje vecka sker det 25 miljoner bostadsvisningar på Hemnet
  • Under 2017 publicerades drygt 204 000 bostadsannonser