Snabbare bostadsförsäljningar i mars: ”Piggare marknad”

I mars tog det i genomsnitt 18 dagar att sälja en bostadsrätt i Sverige. Det var 2 dagar snabbare jämfört med för ett år sedan och den största minskningen av försäljningstiden på flera år.

I Stockholm är minskningen större än i riket med 4 dagar kortare försäljningstid. I Västra Götaland var minskningen 1 dag och i Skåne var försäljningstiden oförändrad. I Stockholm är ökningen av utbudet något högre jämfört med riket och landade på plus 11 procent. I Västra Götaland och Skåne ökar utbudet med 8 respektive 7 procent på årsbasis.

– Att försäljningstiden för bostadsrätter minskar är ytterligare ett tecken på en piggare bostadsmarknad. Förändringen för försäljningstiden är den största på flera år och skulle kunna tyda på ett möjligt trendbrott på bostadsmarknaden, säger Staffan Tell talesperson på Hemnet.