Hemnet lanserar Guldhemmet – en gala som hyllar den svenska bostadsbranschen

Den 5 mars 2020 är det premiär för Guldhemmet, galan som uppmärksammar landets fastighetsmäklare och bostadsutvecklare och hyllar branschens främsta profiler och starkaste insatser.

– Hemnet har en roll i majoriteten av de bostadsköp och försäljningar som sker i Sverige och nu vill vi använda all den kunskap och data vi har för att uppmärksamma bostadsbranschen på ett litet nytt sätt. Guldhemmet kommer hylla alla de som varje dag arbetar hårt för att uppfylla människors bostadsdrömmar och ge landets fastighetsmäklare och bostadsutvecklare den uppmärksamhet de förtjänar, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet.

Guldhemmet kommer att gå av stapeln i anrika Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm inför 300 gäster. Ett antal av priserna kommer att vara baserade på Hemnets egna data över exempelvis vilka mäklare som sålt flest bostäder, medan några av priserna kommer att utses av en jury med representanter från branschen. Vilka priskategorierna blir och vem som kommer att sitta i juryn kommer att kommuniceras senare under året.

– Guldhemmet ska vara mer än en gala och en glittrande kväll – genom nomineringar och vinnare blir det ett sätt att lyfta och prata om goda insatser bland mäklare och bostadsutvecklare året om. Vi vill att Guldhemmet ska bli en samlande kraft för hela branschen, inte bara för dem som får plats på Vinterträdgården, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet.

För mer information om Guldhemmet, vänligen besök www.guldhemmet.se

Du kan också följa @Guldhemmet på Instagram.

Vinnarna i Guldhemmet kommer få ett hus i mässing designat av Note Design Studio och tillverkat avSkultuna. Partner för galaproduktionen är eventbyrån Ciceron.

Om Hemnet:

Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostadsportal med i snitt 2,8 miljoner besökare varje vecka. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostadsaffär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkter och tjänster för säljare, köpare och mäklare. Det höga besöksantalet genererar unik data om bostadsmarknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostadsfrågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital, samt av Mäklarsamfundet, Fastighetsmäklarförbundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer.