Så har covid-19 slagit mot spanska bostadsmarknaden

Coronapandemin har slagit hårt mot bostadsmarknaden i Spanien. Under andra kvartalet 2020 minskade svenskars bostadsköp i Spanien med 46,7 procent enligt spanska inskrivningsmyndigheten.

Gör som över 65 000 andra redan gjort – skriv upp dig och få Hemnets nyhetsbrev. Direkt i din inkorg varje vecka.

Det är Fastighetsbyrån som i ett pressmeddelande skriver om spanska inskrivningsmyndighetens nya siffror som visar hur landets bostadsmarknad mår. Sammantaget har den totala mängden bostadsaffärer i Spanien minskat med 41 procent under andra kvartalet 2020.

Hitta rätt mäklare utomlands – testa Hemnet Utland. Klicka här.

– Corona har påverkat och hanterats av Spanien på ett helt annat sätt än i Sverige. Det avspeglas också i effekterna på bostadsmarknaderna. Vårens lockdown börjar nu avspeglas i siffrorna med kraftig minskning i antal affärer, och det kommer att accentueras i tredje kvartalet då det finns en viss eftersläpning, säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån Utland i en kommentar.

Posch pekar på att intresset från svenskar fortfarande är stort och det finns möjlighet till att göra en bra affär när priserna framöver sannolikt kommer att sjunka.