Ska man köpa eller sälja först?

Det finns tyvärr inte ett givet svar på den frågan som gör att beslutet blir enklare. Men det finns för- och nackdelar beroende på vad du väljer.

Tryggheten är viktig vid både en försäljning och ett bostadsköp. Därför är det viktigt att alltid se till sin egen situation och vilka förutsättningar som råder. En bra grundregel är att ha gott om tid för försäljningen, det menar Fredrik Johansson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Östra Skaraborg.

Funderar du på att sälja din bostad i Tibro? Kontakta Fastighetsbyrån.

– Om ni vill sätta er i en så gynnsam situation som möjligt skall ni ta steget att förbereda er försäljning i god tid. Våran tjänst På Gång ger er alla de fördelar ni kan önska, allt är förberett för att säljas inom kort eller längre fram. Att sälja först och köpa sen ökar chanserna till ett bättre försäljningsresultat, ökad flexibilitet för alla parter och gör er till en förberedd och köpstark spekulant utan om och men när drömboendet väl dyker upp, säger Fredrik.

Att sälja först

Den stora fördelen är att du vet exakt hur mycket pengar du har att köpa för. Och om du inte är nöjd med buden som kommer på din bostad så behöver du inte sälja alls. Den uppenbara nackdelen är att du inte vet vart du ska flytta någonstans när du väl har sålt.

Att köpa först

Du vet vart du ska flytta, vilket kan vara både skönt och spännande. Men nu är istället ekonomin mer osäker. Du vet ju inte exakt vad du kommer att få för din bostad. Här gäller det att köpa på en säker nivå i förhållande till din nuvarande bostad. Se till att värderingen på din bostad är realistisk, så du inte lutar dig mot drömsiffror när du köper. Ta hjälp av statistik och mäklarens kunskap. Se till att prata med en mäklare du litar på.

Kontakta Fastighetsbyrån i Tibro – klicka här.

Sammanfattningsvis

  • Har du en hög belåning och är öppen för var du ska flytta någonstans? Sälj först.
  • Har du goda ekonomiska marginaler (låg belåning) och letar inom ett väldigt specifikt område? Köp först och sälj sen.

Fredrik Johansson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Östra Skaraborg.