Färre lägenheter till salu i oktober

I oktober fanns det 21 590 lägenheter till salu på Hemnet, vilket är 2 procent färre än motsvarande månad 2020. Under oktober minskade även antalet publicerade lägenheter på årsbasis. Totalt publicerades det 10 869 lägenheter, 3 procent färre än i oktober i fjol.

Gör som 110 000 andra redan gjort – registrera dig för Hemnets nyhetsbrev.

I Stockholm där trenderna ofta är tydligast på bostadsmarknaden minskade antalet publicerade lägenheter med 13 procent på årsbasis. Å andra sidan var Stockholm också ett av de områden där antalet publicerade lägenheter ökade mest under pandemin.

Villautbudet låg under oktober på samma nivå som i oktober 2020, vilket innebär en fortsatt låg nivå i förhållande till tidigare år. Totalt fanns det under månaden 10 857 villor till salu på Hemnet. Av dessa publicerades 4 734 i oktober, en ökning med 1 procent på årsbasis.