Bygg hus billigare – betala först när du flyttar in

VårgårdaHus erbjuder en tjänst där man bara får en uppläggningsavgift, och betalar istället hela den resterande summan vid inflytt. På så sätt slipper man bland annat ofördelaktiga överbryggningslån med höga räntor.

VårgårdaHus nya tjänst gör det både smidigare och billigare att bygga hus. 

Att köpa en nyproducerad villa är en av livets största affärer. Dessutom måste man ofta ligga ute med stora summor innan huset ens är byggt. Som ett svar på de nya, tuffare amorteringskraven och bankernas hårdare regler erbjuder nu VårgårdaHus en unik tjänst där man betalar först när huset är slutbesiktigat och man får nyckeln i handen.
– Det här upplägget har tidigare funnits i Danmark, och förändrat hela husmarknaden där. Nu inför vi tjänsten även i Sverige, säger Per-Erik Bonander, vd på VårgårdaHus.

Vid ett husköp är det vanligaste att man först köper tomt och därefter betalar en uppläggningsavgift till hustillverkaren, för att sedan delbetala husbygget fram till inflytt.

Hos VårgårdaHus erlägger man bara en uppläggningsavgift, men slipper sedan delbetalningar och betalar istället hela den resterande summan vid inflytt. På så sätt slipper man bland annat ofördelaktiga överbryggningslån med höga räntor.
– Man kan säga att vi tar över lite av bankernas tjänster. Den som fortfarande inte sålt sin nuvarande bostad slipper ta nya lån och betala avgifter innan de sålt och ska flytta in. Det gör att det borde bli enklare att få lån hos banken, eftersom huset är färdigbyggt när du ska låna.

VårgårdaHus har ett 50-tal olika villamodeller i sin katalog, från cirka 100 upp till över 300 kvadratmeter. Dessutom går det att anpassa varje husmodell efter egna önskemål.

Vd Per-Erik Bonander på Vårgårda Hus. Best: Viktor Almqvist. Bild: Magnus Gotander, Bilduppdraget.

Man kan också få hjälp att hitta och köpa lämplig tomtmark.
– ”Ditt hem som du vill ha det” är vår devis, och den försöker vi jobba efter. Om vi tar en typvilla som kostar exempelvis 3,5 miljoner kronor med totalentreprenad, så betalar man alltså 100 000 kronor vid kontraktsskrivning, och resterande 3,4 miljoner när man flyttar in. Däremellan ingenting, säger Per-Erik Bonander.

Läs mer om VårgårdaHus här.