Välj rätt robotgräsklippare för din gräsmatta

De senaste åren har robotgräsklipparen blivit en allt mer vanlig syn i svenska trädgårdar och intresset bara växer, det menar Samuel Ludvigsson på Husqvarna Group.– Intresset har verkligen exploderat, säger han och berättar att många även döper sina robotgräsklippare.

För dig som vill köpa en robotgräsklippare finns Byghemma.se. Där kan du få hjälp med för klippare som passar din trädgård och välja mellan olika modeller.

Automower är Husqvarnas serie av robotgräsklippare. Varje modell har sitt syfte och passar för olika trädgårdar med olika förutsättningar. I år har Husqvarna lanserat två nya robotgräsklippare i premiumserien X-line, Automower® 405X och Automower® 415X. De båda har en ytkapacitet på 600m² respektive 1500m².

Hitta din robotgräsklippare hos Bygghemma.se.

Både Automower® 405X och Automower® 415X har flera nya funktioner, exempelvis systematisk passagehantering för perfekt klippning i trånga passager och frostskydd som avbryter klippschemat när det är frost, vilket bidrar till att skydda gräsmattan.

– De tar robotgräsklippare till en ny nivå med sin starka drift, säger Samuel Ludvigsson.

Ledande i världen

Husqvarna har sålt robotgräsklippare länge och är ledande tillverkare i världen. I takt med maskinernas popularitet vuxit har de också utvecklats tekniskt. I dag har ett stort antal smarta funktioner byggts in i Husqvarnas robotgräsklippare. Samuel Ludvigsson på Husqvarna Group förklarar. – Det vi framförallt ser är att fler vill ha smarta och uppkopplade klippare. Fördelen med det är att du kan styra klipparen via telefonen, oavsett var du befinner dig. Då kan du parkera den vid dåligt väder eller hålla gräsmattan välklippt även under semestern, säger han.

Hur ska jag tänka om jag har exempelvis en gräsmatta med mycket lutning? – Man ska först och främst välja rätt klippare för sin gräsmatta, och det finns flera olika modeller. Detta kan Husqvarna eller exempelvis Bygghemma.se hjälpa till med.  Man kan också skräddarsy hur maskinen kan röra sig på tomten med hjälp av kabelguider, då får man bra kontroll över sin klippning. 

Hitta din robotgräsklippare. Läs mer hos Bygghemma.se.

Fakta: Husqvarna X-Line

Husqvarna X-Line är Husqvarnas mest utvecklade och avancerade serie av Automower®, designad för dig som vill ha en robotklippare med smarta lösningar i det absoluta toppskiktet. Dessa robotklippare är utrustade med X-Line-funktionspaketet, inklusive Automower® Connect med GPS-stöldspårning, GPS-assisterad navigering, LED-strålkastare, främre gummistötfångare och X-Line karossdesign.