Bachelor-Pär: ”Jag har ju diskuterat det här med morsan”

Bachelorkändisen säljer ungkarlslyan – utan någonstans att ta vägen

Den omsvärmade ungkarlen Pär Nilsson från tv-serien Bachelor hittade kärleken och säljer nu sin ungkarlslägenhet på Gärdet i Stockholm. Men något nytt boende finns ännu inte i sikte.

Kärleken har sitt pris. Bachelorn Pär måste nu lämna sin topprenoverade 1,5:a på Gärdet i Stockholm på grund av platsbrist. Sedan 7 veckor tillbaka bor han med flickvännen Rebecca, som sålt sitt hus i Eksjö, och ganska snart stod det klart att de behövde mer plats. Pär bestämde sig för att lägga ut lägenheten till försäljning.
– Vi trodde när vi flyttade ihop att garderobsutrymmet skulle bli det stora problemet, men det vi konstaterat är att det vi behöver är ett separat kontor där jag kan gå undan och jobba. Nu händer allt i samma rum och det blir inte bra, säger Pär, som jobbar mycket hemifrån.

Rebecca har däremot inte sett några större problem med trångboddheten men kärleksparet har ändå bestämt sig för att lämna den gamla ungkarlslyan för att bygga upp något helt nytt tillsammans. Pär äger lägenheten tillsammans med sin mamma och kommer att dela vinsten vid försäljningen med sin mor. Pengarna han får över kommer han nu att investera i nytt boende med Rebecca som delägare. Trots att paret gjort sig redo för en flytt vet de ännu inte var de vill bo.
– Drömmen är ett hus, konstaterar de. Med dubbelgarage, vedeldad badtunna och pool. Allra helst med sjötomt.

Tyvärr är skenet av glamouren från TV inte alltid överensstämmande med kändisarnas verklighet. Trots lyxlivet de levde under inspelningarna av Bachelor har de samma vardag att förhålla sig till på hemmaplan som de flesta andra och husdrömmen kan vara lika svår att nå. Men ibland kan drömmen också vara närmare än vad man tror. Pärs mamma äger nämligen något av en drömgård strax utanför Bollnäs med sjötomt och separat gästhus.
– Det är Bollnäs bästa läge, och har allt man kan önska, säger Pär.

Tanken att flytta dit låg alltså inte alltför långt borta för kändiskonsulten, som dessutom har ett av sina företag i Bollnäs. Men när Pärs mamma erbjöd dem att köpa huset, fick Rebecca plötsligt kalla fötter. Det skulle betyda 60 mil bort från hennes egen familj – ett erbjudande som lockade mer i fantasin än i verkligheten.

Mitt emellan Bollnäs och Eksjö

När Rebecca istället föreslår en flytt till Eksjö – då är det Pär som blir lite nervös. Där har Rebecca inte bara sin familj utan också stallet där hon varit verksam i många år och aktivt ägnat sig åt ridsport. Pär menar att Eksjö kan vara problematiskt för hans företagande, då han idag regelbundet pendlar mellan Bollnäs och Stockholm. Efter en stunds diskussioner kan de nog slutligen enas om att Gärdet ändå är det mest realistiska drömboendet för paret, åtminstone inom närmaste framtiden.

– Gärdet är ju så nära både Bollnäs och Eksjö man kan komma i Stockholms innerstad. Just detta område, som inte tillhör centrala Gärdet, är kanske lite lyxigare men har framförallt ett annat lugn. Vi har blivit frälsta i grönområdet omkring. Det är en annan feeling. Som att komma till landet, konstaterar paret.

Men att bli sambo innebär inte bara diskussioner kring var man ska bo utan även hur man ska bo. Pär är en märkessnobb och gillar saker med bra kvalitet. Han skulle aldrig låta ett impulsköp från en loppis störa den perfekta ordningen i hans avskalade inredningsstil. Rebecca älskar även hon lyx men har inget emot att kombinera en designklassiker med ett fynd från Rusta – något som ger Pär rysningar. Att det är Pärs ungkarlsstil som dominerar dessa 43 kvm, avslöjas framför allt  när man kikar ut på den tomma verandan som står oinredd sedan inflyttningen för 2 år sedan. Även de tomma blomkrukorna i fönsterkarmen talar sitt tydliga språk.
– Ska man inreda, så ska man göra det ordentligt, tycker Pär, annars får det hellre vara. Det är perfektionisten i mig som bromsar.

Även om Bachelor-paret inte har någon aning om vart de ska ta vägen – om lägenheten nu blir såld – så verkar de inte speciellt bekymrade. Om 10 år hoppas de på att ha hittat sitt drömhus och att de har minst två barn, kanske fler om man frågar Rebecca.
– Nästa gång ni ser oss i TV blir det i Familjen annorlunda, skojar Rebecca.

FAKTA
Namn: Pär Nilsson, 34 år
Jobb: Konsult för B5sports
Sambo: Rebecca Stenström, 30 år
Lägenhetens storlek: 43 kvm
Läge: Sehlstedtsgatan på Gärdet i Stockholm
Inköpspris: 2 300 000 kr
Utgångspris på lägenheten idag: 3 495 000
Bästa med lägenheten: Toppstandard, nytt och fräscht med bra planlösning
Drömboende: Stort hus med sjötomt, dubbelgarage och pool