Spara 8000 kr per år med luftvärmepump

katarinabangata2
Håll luften i din lägenhet ren och fräsch

Minska din värmekostnad med upp till 55 procent samtidigt som du får ren inomhusluft och behaglig inomhustemperatur. En luftvärmepump är en av de mest effektiva investeringar du kan göra i ditt hus.

Luftvärmepumpen hämtar värme ur utomhusluften och använder den för att värma upp inomhusluften. På så sätt får du ut tre gånger mer värme än elen den drar.

– För en genomsnittsvilla innebär det en besparing på 8000 kronor per år och på ett par år är luftvärmepumpen betald, säger Lars Ejeklint, energispecialist på Vattenfall.

Bättre luftkvalitet

En fördel med luftvärmepump är att den inte kräver vattenburen värme. Det gör den till ett mycket bra val om du idag har direktverkande el.

– Bäst effekt får du ut om du har en öppnare planlösning som gör det lätt för värmen att spridas, säger Lars Ejeklint.

En annan fördel med luftvärmepump är att den har inbyggt filter som fångar upp damm, pollen och obehagliga lukter. Det ger dig bättre inomhusmiljö i hela din bostad.

Mer än bara värme

Utöver att ge dig behaglig värme, kan luftvärmepumpen även ge svalka heta sommardagar för en låg kostnad. Fem timmars svalka per dag under en månad kostar inte mer än 50-200 kronor. När dagarna är fuktiga och regniga använder du avfuktningsfunktionen så får du ett behagligare inomhusklimat.

Läs mer om fördelarna med en luftvärmepump