Fjärrstyr värmen från mobilen

Sänk värmen när du åker bort och höj när du är på väg hem. Nu kan du styra din luftvärmepump från din smartphone.

salja-boratt-850px

En luftvärmepump har länge varit det självklara valet för alla hushåll med direktverkande el. Hushållen har kunnat sänka sina uppvärmningskostnader med upp till 55 procent. Nu kan luftvärmepumparna kompletteras med fjärrstyrning från mobilen för ännu större besparingar.

Spara energi när du är borta

När du sitter i bilen kommer du på att du borde ha sänkt temperaturen hemma när du är borta över helgen. Genom att komplettera din luftvärmepump med fjärrstyrning kan du sänka temperaturen direkt från en app i mobilen och göra energibesparingar.

– En tumregel är att för varje grad du sänker temperaturen minskar uppvärmningskostnaden med ungefär fem procent, säger Martin Normark, energiexpert på Vattenfall.

När du sedan är på väg hem går du in i appen igen och höjer temperaturen så att det är varmt och skönt när du kommer hem.

Varmt och skönt i fritidshuset

Många har luftvärmepump i fritidshuset. Då kan du ha den på underhållsvärme året runt för att slippa fuktproblem och dålig lukt.

– Med fjärrstyrning går du sedan in och höjer värmen innan du åker ut till stugan. Då hinner den komma upp i en skön och behaglig temperatur till dess att du kommer dit, säger Martin Normark.

Tänk på att fjärrstyrningen går via ditt trådlösa nätverk. För att använda den till fritidshuset krävs att du har ett trådlöst nätverk som är påslaget även när du inte är där.

Via appen kan du även schemalägga värmen till olika tid på dygnet och olika dagar för att ha varmt när du är på plats och svalare när ingen är hemma och du vill spara energi.

Läs mer om Vattenfalls Smart Remote
Fungerar med marknadens vanligaste luftvärmepumpar