Utforska kommunen med Hemnets områdessida

Ska du flytta och undrar vilken som är den närmaste skolan eller mataffären i din nya stad? Med hjälp av Hemnets områdessida får du snabbt koll på information i din nya kommun.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Exempel på hur en områdessida kan se ut i Sundbybergs kommun.

Processen är enkel. För att hitta till områdessidan, så söker man efter en bostad i önskat område – klickar in på ett av objekten och scrolla allra längst ned på sidan.

Se Sundbybergs områdessida här.

På sidan hittar man information om kommunen, exempelvis vilka skolor som finns och snittbetyg, mataffärer, vanligaste boendeformen och snittpriser för dessa i olika områden.

Hur hittar du till en områdessida? Gå in på ett objekt, scrolla ner tills du ser symbolen (se bilden ovan), klicka sedan dig vidare för att komma till områdessidan.

– När man söker efter en ny bostad kanske man inte har koll på vilka områden som passar ens behov. Områdessidan är ett sätt för våra användare att få koll på viktig information om ett nytt område inför ett bostadsköp, säger Michelle Rea, Product Manager på Hemnet.

Hon fortsätter:

– Vi ger våra användare chansen att utforska mer. Inte bara för att inspirera dem till att utforska mera, utan för att matcha dem och deras behov bättre.

Vill du veta mer om hur du kan nyttja Hemnet? Kolla in våra guider.