Samtliga finalister i Guldhemmet utsedda

Efter att ha gått igenom och utvärderat drygt 250 nomineringar har Guldhemmets jury utsett totalt 15 finalister i 5 kategorier. Vinnarna kommer att offentliggöras den 5 mars i samband med galan som uppmärksammar landets fastighetsmäklare och bostadsutvecklare.

Det är Hemnet som står bakom Guldhemmet, Sveriges nya bostadsgala som hyllar branschens främsta profiler och starkaste insatser. Galan går av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm under ledning av Gina Dirawi och Margaux Dietz.

Under kvällen kommer totalt 9 priser att delas ut baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik. Utöver mäklarkategorierna kommer Guldhemmet även dela ut ett prestigefullt pris till Årets Bostadsutvecklare 2019.

– Det har varit otroligt inspirerande att läsa alla fina nomineringar som skickats in av mäklare och bostadsutvecklare. Guldhemmet ska inte enbart handla om att hylla de som säljer mest, utan vi har letat efter prestationer och individer som utmärker sig även på andra positiva sätt. Det tycker jag vi har lyckats med och jag är mycket stolt över juryns arbete. Med en fantastiskt stark uppställning av finalister börjar vi nu ladda inför galan där vi ska fira branschens främsta prestationer med en oförglömlig kväll, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet.

Finalister Årets BostadsutvecklareFöretaget RESONA Utveckling AB, Stockholm​Projektet BRF Viva, Göteborg av Riksbyggen​Projektet Snabba hus Råcksta av Svenska Bostäder tillsammans med jagvillhabostad.nu, Junior Living och Andreas Martin-Löf Arkitekter

Finalister Årets Mäklarpersonlighet​Anna Henriksson, Mäklarhuset Karlstad​Peder Ledin, Fastighetsbyrån Boden​Håkan Sköld, ERA Håkan Sköld Fastighetsbyrå

Finalister Årets Stjärnskott​Kristoffer Andersson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örkelljunga​Adam Farhoumand, Unik Fastighetsförmedling, Stockholm​Robin Nyvall, Alicia Edelman, Stockholm

Finalister Årets Mäklarassistent​Birgitta Sjögren, Karlsson & Uddare Kungsholmen​Anette Ivarsson, Svensk Fastighetsförmedling Falkenberg​Lina Libell, Mäklarhuset Härnösand

Finalister Årets Mäklarkontor​Skandiamäklarna, Norrköping​Våningen & Villan – Nybyggt, Malmö​Fastighetsbyrån, Malmö Väster

Juryn som utser Guldhemmets vinnare består av:

  • ​Jenny Persson, ansvarig utgivare Mäklarvärlden
  • ​Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet
  • ​Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet
  • ​Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
  • ​Lena Malm, tidigare vd Fastighetsnytt
  • ​Cecilia Beck-Friis, vd Hemnet
  • ​Staffan Tell, pr-chef Hemnet

Läs mer om Guldhemmet 2020 här.