Om Hemnets försäljningssamarbete med mäklarbranschen

Hemnet och mäklarbranschen samarbetar för att erbjuda dig som bostadssäljare de bästa möjliga förutsättningarna för din försäljning. Samarbetet som rör annonseringen är reglerat i Hemnets Annons- och förmedlingsavtal, som alla mäklarkontor som annonserar på Hemnet behöver skriva på för att kunna administrera annonser på Hemnet. Många mäklarkontor samarbetar även med Hemnet kring våra uppgraderade annonspaket och våra tilläggsprodukter, och då utgår även en provision.

I Annons- och förmedlingsavtalet beskrivs villkoren för Hemnets och mäklarbranschens samarbete vad gäller bostadssäljares annonsering på Hemnet. Hemnet ersätter mäklarkontoren för det arbete som läggs ner avseende administration och förmedling av bostadsannonsen. Mäklarkontor kan även välja att ingå ett samarbetsavtal med Hemnet avseende försäljning av Hemnets tilläggsprodukter. Det avtalet ger mäklarkontoret rätt till provision på alla tilläggsprodukter som mäklarkontorets kunder köper av Hemnet. Mäklarna kan ofta ge en rekommendation för vilket av Hemnets annonserbjudanden som passar bäst för just dig som bostadssäljare, men det är du själv som genomför köpet hos Hemnet.

Så fungerar ersättningen

Försäljningssamarbetet mellan Hemnet och mäklarbranschen innefattar i huvudsak två olika delar:1. 30 procent av kostnaden för Hemnet Bas går tillbaka till det mäklarkontor där  din mäklare arbetar i form av en administrationsersättning. Denna ersättning utgår  alltid för arbetet mäklaren utför kring din annons på Hemnet.2. Om mäklarkontoret har tecknat avtal med Hemnet om samarbete kring tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40 procent av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50 procent under 2021).

Vid eventuella frågor kring Hemnets försäljninggsamarbete med mäklarbranschen rekommenderar vi att du antingen pratar med din mäklare eller kontaktar Hemnets Kundservice.