Bostadsprojektet som smälter in i naturen

Nära havet, mitt i naturen strax utanför Helsingborg, planerar Riksbyggen ett bostadsprojekt som sticker ut på flera sätt. Med fokus på hållbarhet, smarta mobilitetslösningar, ekosystemstjänster och delningsekonomi är Brf Laröds Blomma ett bra exempel på innovativt bostadsbyggande.

Brf Laröd Blomma kommer att smälta in i naturen och området med sin unika arkitektur.

Likt en blommas kronblad som öppnat sig kommer Brf Laröds Blomma vara placerad i trivsamma Laröd, strax utanför Helsingborg. Tanken med bostadshusen är att de ska växa upp ur marken likt en grön kulle. Med träklädda fasader och vackra sluttande sedumtak kommer projektet smälta in i naturen.

Anmäl ditt intresse för Brf Laröds Blomma – läs mer här.

Men det är mer än ett vackert projekt. Kristin van der Reep, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen, förklarar närmare.

– Det kommer vara ett projekt med innovativa lösningar som underlättar för ett mer hållbart sätt att leva. Odlingsbalkonger med vatten och golvbrunn, sedumtaken och solceller är bara några exempel på hållbara lösningar, säger hon.

I mitten av ”blomman” som husen skapar kommer det finnas vad som Riksbyggen beskriver som ett torg, piazzan. Där kommer det finnas plats för vatten, lekplats, uteplatser och ett orangeri. Visionen är att platsen ska upplevas som en uteservering på ett mysigt torg och på så sätt bjuda in till socialt umgänge,ett rum för gemenskap för de boende.

– Vi ger förutsättningar till delningsekonomi genom en bytarbod där de boende kan byta prylar de inte längre behöver eller låna ut exempelvis verktyg till varandra. Det finns även ett mobilitethus där de boende kommer kunna mecka och ladda sin cykel, säger Kristin van der Reep.

Läs mer om Riksbyggens arbete för att bygga hållbart.

Piazzan, mellan husen, bjuder in till socialt umgänge.

Nära hav och natur

Laröd är en populär plats att bo på. Bara några kilometer från Helsingborg och med både havet och naturen nära är det inte konstigt att Laröd är attraktivt och lockar många. I området blandas modern arkitektur med äldre gårdar som skvallrar om hur det en gång sett ut. Kristin van der Reep menar att Brf Laröd Blomma på många sätt smälter in i naturen och området med projektets unika arkitektur.

– Projektet kommer att se ut som en blomma med sina kronblad och mellan varje huskropp, eller ”blad”, kommer det finnas en biotop* med olika teman, som lek, vila och träna, det är bara att välja var man helst vill bo, säger hon.

De som väljer att köpa en bostad i Brf Laröd Blomma kommer att ha möjligheten att leva i en bostad med utrymme leva ett mer hållbart liv, och rum för gemenskap. Med innovativa lösningar och kreativitet är det ett unikt bostadsprojekt i Sverige.

– Det kommer vara en mötesplats där olika generationer, både barnfamiljer och seniorer möts och lever tillsammans, säger Kristin van der Reep.

Anmäl ditt intresse för Brf Laröds Blomma – läs mer här.

*Fakta: Biotop

En biotop är en omgivning där vissa växter eller djur trivs extra bra, exempelvis en lövskog eller hagmark. Biotoperna i Brf Laröd Blomma kommer finnas där för att inspirera till exempelvis lek, vila eller träning, anpassat för de boende.

Hur ser ett hållbart liv egentligen ut? Och vad kan du som privatperson göra för att faktiskt påverka den miljö vi lever i. Detta djupdyker Hemnet i tillsammans med vår partner Riksbyggen.