Bygg poolen på hösten och bada till våren

Att bygga pool på hösten? Det är inte så konstigt som det kanske låter. Det finns flera anledningar till att hösten är bra tid för att anlägga en pool, menar Magnus Holgersson på Folkpool. – Bygget kan löpa lite lugnare på hösten utan stress och med god tid för att även kunna göra iordning miljön runt poolen till badsäsongen.

Intresset för att skaffa pool har exploderat under året, mycket på grund av coronavirusets påverkan på svenskars resande. Begreppet ”hemester” har blivit allmänt vedertaget och då kommer en pool perfekt in i bilden. – Vi ser ett kraftigt ökat intresse för pooler nu när folk stannat hemma och inte kunnat resa under semestern. Många har nog haft pool i tankarna och bestämde sig nu när den här situationen uppstod, att nu gör vi det här som vi drömt om, säger Magnus Holgersson som arbetat på Folkpool i över 30 år.

Bygg din egen drömpool i Folkpools poolbyggare, klicka här.

Exempelbild från Folkpools digitala poolbyggare.

Hösten en bra tid

Att bygga pool är ingen dröm som måste läggas på is bara för att sommaren tagit slut. Till skillnad från vad många kanske tror är hösten en bra tid att bygga pool på, dels för att tomten inte används i samma utsträckning som på sommaren. – Det gör inte så mycket att ha ett byggprojekt på tomten under hösten. Slutligen är det också oftast bättre kapacitet att få hjälp med byggnation av poolmontörer under höst än vår och sommar, förklarar Magnus.

En fördel för den poolsugne är att det under sommaren sannolikt funderats en hel del kring var poolen ska anläggas, hur stor den ska vara, vilken form den ska ha och om den ska vara ovan jord eller en markpool. När hösten kommer har tankarna fallit på plats och det är det dags att påbörja bygget.

Ta hjälp av en erfaren leverantör

Att bygga pool på tomten är ett projekt, så det gäller att tänka till och planera innan bygget börjar. Ett bra första steg är att samla inspiration, spara bilder och skriva ner dina tankar om din drömpool. Det andra steget i processen är att kontakta en poolleverantör med lång erfarenhet som även kan erbjuda hembesök.

Magnus avslutar med att peka på något som kanske förvånar en del, men som är en möjlighet för många. – I södra Sverige bygger man pooler även under vintern. Milda vintrar fungerar det utmärkt men om det blir riktigt kallt med många minusgrader och mycket snö så får man avvakta med bygget.

Visste du att…

Folkpool har sålt över 20 000 pooler sedan företaget startades 1968. Med rikstäckande försäljning och service genom auktoriserade återförsäljare, finns Folkpool med butiker på cirka 30 orter runt om i landet.