Förnya ditt hus med en ny ytterdörr

Din ytterdörr är inte bara en praktisk detalj – den är också en viktig del av husets design. Men det finns ett stort utbud och mycket att tänka på vid val av dörr. Här ger Diplomatdörrar tips och råd till dig som vill förnya huset med en ny ytterdörr.

Med parytterdörren Britta i rött kan du sätta fokus på husets entré.

Vill du matcha dörren med resten av ditt hus, eller kanske låta den sticka av i en stark färg? Designen på din ytterdörr kan verkligen sätta en personlig prägel på ditt hus. Diplomatdörrar har ett brett sortiment av högkvalitativa dörrar med många olika utseenden att välja bland.

Dörrar för alla stilar – se Diplomatdörrars utbud här.

– Allt från kulör, material, beslag och dekorativa detaljer. Det finns en hel del val att fundera på när du ska välja ytterdörr. Vi erbjuder svensktillverkade dörrar av hög kvalité så att den dörr du till slut väljer är fin år ut och år in, säger Maria Hallebo, produktchef på Diplomatdörrar. 

1. Färgsätt som ett proffs 

När du väljer färg på din ytterdörr är det viktigt att tänka på hur den kommer att uppfattas i förhållande till omgivningen. Faktorer som den omgivande naturen, bebyggelsen och fasadens färg kan påverka hur din dörr uppfattas av besökare och förbipasserande.

Ett sätt att välja kulör är att matcha din dörr med fönstrens färg, eller foder och plåtdetaljer för att få ett samlat helhetsintryck. Ett annat sätt är att välja en avvikande kulör som kontrasterar för att skapa mer fokus runt dörren. 

Den stilrena ytterdörren Maj kan ge ditt hus ett minimalistiskt uttryck.

2. Låt entrén matcha huset 

Har du exempelvis ett hus i sekelskiftesstil är det fint att välja en dörr i färg och med mycket utsmyckning – som en dörr med dekorpålimmad utsida. Medan ett hus i modern stil kan ha en enklare slät design på dörren, inte sällan i en neutral färg.

På jakt efter ny ytterdörr? Klicka här.

– Entrén är ofta det vi uppfattar först av ett hus, så det kan vara en bra idé att låta den ta plats för ett välkomnande intryck. Men glöm inte heller bort övriga sidodörrar, tänk på helheten och välj dörrar som på något sätt harmonierar med varandra, säger Maria Hallebo.

3. Glöm inte detaljerna

För att skapa en dörr som speglar din personliga stil finns det flera valmöjligheter att ta hänsyn till utöver färg och dekor. Du kan också tänka på vad du vill ha för glas, eller kanske inget alls? Tänk på om du vill minska insyn eller öka ditt ljusinsläpp. Varje dörr har ett standardglas, men du kan göra den unik med ett eget val av glas. 

Med ytterdörren Signe i grönt kan du matcha grönskan runt huset.

– Vi gör dörrar med många valmöjligheter så du kan få en dörr som passar just din livsstil och ditt hus. Genom att ha koll på vilka val du kan göra och hur du kan kombinera glas, beslag och låstyp kan du få både en snygg och funktionell ytterdörr, säger Maria Hallebo.

Klicka här om du vill se mer av Diplomatdörrars sortiment.

Beslag, handtag och gångjärn i stilrent rostfritt har vi sett länge. Men på senare år har beslag i svart eller mässing trendat. Du kan även välja dolda gångjärn för en exklusiv look och digitala lås för en nyckelfri vardag.