Lys upp i mörkret – och öka tryggheten hemma

Höstmörkret innebär inte bara mysiga stunder inomhus, utan också en ökning av villainbrott. Arlos säkerhetskameror stärker hemmets trygghet – på ett diskret och effektivt sätt.

Pro 5 är utrustad med Arlos mest avancerade färgmörkerseende som gör att du kan se viktiga detaljer även i mörker. Bild: Arlo.

Det är inte bara mysiga stunder som blir fler under hösten utan även inbrott i villor och lägenheter. Det finns flera saker du kan göra för att öka tryggheten hemma när mörkret börjar lägga sig.

– Vi är övertygade om att ett hem med säkerhetskameror är ett säkrare hem, säger Lovisa Tjernström, Nordisk Marknadschef på Arlo. 

Vill du veta mer? Klicka här.

Avancerat mörkerseende – bättre än det mänskliga ögat 

För dig som vill att hemmet är tryggt både dag och natt är valet av säkerhetskamera viktigt. Arlos senaste modell, Pro 5, är en stor kamera i en liten förpackning. Kameran är utrustad med Arlos mest avancerade färgmörkerseende som gör att du kan se viktiga detaljer – även under nattens mörkaste timmar. Det kan vara avgörande vid inbrott, där man behöver kunna identifiera färger på fordon eller kläder. Förutom kameran, är Pro 5 utrustad med inbyggda spotlights och sirener som automatiskt aktiveras vid ljud och rörelse. Det ger en extra trygghet för familjen, och en klar signal till oinbjudna gäster. 

Arlo Pro 3 Floodlight erbjuder en kombination av kamera och en strålkastare som kan lysa upp lika starkt som en billykta. Bild: Arlo.

– Vi är medvetna om att ljus, ljud och säkerhetskameror inte bara skapar en tryggare atmosfär, utan också avskräcker potentiella inbrottstjuvar, säger Lovisa. 

Har du barn är ett tips att placera kameran vid entrén eller uppfarten som registrerar rörelse, menar Lovisa. På så vis får du en notis i appen när barnen kommit hem tryggt från skolan. 

Vill du läsa mer? Klicka här.

Lys upp trädgården och uppfarten 

En annan uppskattad säkerhetskamera är Arlo Pro 3 Floodlight. Modellen är trådlös och erbjuder en kombination av kamera med 2K-upplösning och en strålkastare som kan lysa upp lika starkt som en billykta. På så sätt kan du lysa upp garageuppfarten eller trädgården när rörelse eller ljud upptäcks, samtidigt som du håller koll på eventuella inkräktare – i en och samma lösning. 

Tack vare Arlo-appen får du notifikationer direkt till din mobil. Bild: Arlo.

I samma sekund som du installerat din Pro 3 Floodlight får du rörelsenotifikationer, och kan livestreama videor direkt i appen. Skulle du vara bortrest vid inbrottsförsök kan du utlösa den inbyggda sirenen direkt från mobilen. 

– På så sätt kan Pro 3 Floodlight verka avskräckande på inbrottstjuven och förebygga ett potentiellt inbrott, säger Lovisa. 

Lovisa rekommenderar Arlo Secure-prenumerationen för ytterligare trygghet. Inte bara erbjuder den molnlagring, utan även en kamerastöldskyddsförsäkring – vilket innebär att Arlo ersätter din säkerhetskamera om den blir stulen. 

Klicka här om du vill veta mer om Arlo.

Stilren och enkel att använda 

Arlos säkerhetskameror kopplas enkelt upp mot ditt Wifi och är skapade med enkelhet i fokus. Vare sig det är inomhus eller utomhus smälter deras diskreta design sömlöst in i omgivningen. 

– Design och estetik är centrala för oss, och vi är stolta över att ha produkter i vårt sortiment som har belönats med Red Dot Design Award. Vilket bekräftar att vår strävan efter både teknisk och designmässig framgång är i linje med svenska hemmens höga krav och förväntningar, säger Lovisa avslutningsvis.

Läs mer här!