Stilar och idéer för alla från våra favoritbloggare

Foto: Folio

Det finns många fina bostäder på Hemnet. Men varifrån får alla säljare och mäklare sina idéer för inredning och styling? Vi misstänker att de hämtar inspiration från några av våra favoritbloggare som skapar och skriver om trenderna vi ser på Hemnet. Här är de bloggar vi läser just nu.

Trendenser.se

Sveriges största och äldsta inredningsblogg firar 10 år och levererar dagligen stilsäkra inlägg om inredning och design. Frida Ramstedt bjuder på mycket eget bildmaterial och numera huserar hon i en fotostudio i ett gammalt spinneri. Studion är givetvis precis så snygg som man förväntar sig.

Sanna Fischer

Sanna bloggar på Metro Mode Home och vi skulle nog våga påstå att hon var en av de första som målade sina väggar grå. Förutom inredning bjuder Sanna på bra tips om Stockholms guldkorn och hon har även Sveriges coolast klädda barn.

Living by W

I Weronicas hem är färg och mönster ett genomgående tema men just nu gillar vi hennes blogg allra mest för trädgårdstipsen. Vi blir även lite avundsjuka på hennes otroligt vackra blombuketter som hon så här års plockar direkt från trädgården.

Tant Johanna

Johanna är en av ägarna till portalen Lovely Life. När man googlar Johanna så är en av de vanligaste sökningarna ”Johannas gröna”. Det är den där perfekta gröna väggfärgen som blev bloggvärldens älsklingsfärg när Johanna målade om sovrummet. Johanna renoverar lägenheter i samma takt som vi andra byter nyans på kuddarna i soffan och har ändå tid för otroligt vackra fredagsbuketter varje vecka.

Inredningshjälpen

Om man vill hålla sig uppdaterad inom inredningsvärlden så är Inredningshjälpen bloggen man bör ha i sitt flöde. Förutom att rapportera om nyheter på ett sakligt sätt så bjuder Anette på många bilder från deras sekelskiftesdröm i Malmö. Allt som oftast är det hennes två små malteserhundar som får agera modeller i den vackra våningen.

Martinreda

Med en vass penna och stor portion humor levererar Martin Wendelbo betraktelser och analyser från inredningsvärlden som ingen annan gör. Vi skulle vilja påstå att Martin är roligast i inredningsbloggvärlden.

Seventeen Doors

Ulrika bakom bloggen Seventeen doors är en expert på att hitta inspirerande hem på Hemnet. Hon bor själv i en vacker sekelskiftsvåning med just sjutton dörrar. Ett tips är att läsa hennes söndagskrönikor, som på ett träffsäkert sätt tar upp ämnen som: beroende av auktionssajter, barnkalas med väldigt hög ambitionsnivå eller det perfekta hemmet.

Stil Inspiration

Pella Hedeby är stylisten som numera arbetar på Ikea Livet hemma men hon har ett förflutet på JM. Naturliga material i en harmonisk färgskala och enkla växter är något man förknippar med Stil Inspiration.

Husligheter

Maria Soxbo tillhör även hon den tidiga skaran i bloggvärlden och är inne på sitt åttonde år. I Marias blogg Husligheter läser vi om vad som händer i branschen blandat med tips och spaningar. Maria driver även #öppethusligheter som är bloggträffar för inredningsbranschen i Stockholm.

Har du en inrednings- eller designblogg du vill tipsa oss om? Maila gärna oss på [email protected]

Text: Emma Karlsson