Hemnetgodis på Katarina Bangata

Hemnet är fullt av fina boenden till salu. Ett som vi inspirerades lite extra av var den här lägenheten på Södermalm i Stockholm. Inredningsbloggen Domos Nostras skrev om den fina tvåan och har dessutom tips på hur man kopierar stilen!

katarinabangata2

Foto: Historiska hem / Boukari

Hemmets centrum är allrummet, där matplats möter vardagsrum. Det är en härlig blandning av gammalt och nytt och en mix av massor med olika gröna nyanser.

katarinabangata1

Foto: Historiska hem / Boukari

Och inte har de varit rädda för att hänga saker på väggarna. Det ska man inte vara heller om man har vita väggar, väggkonst livar upp hemmet och annars finns en risk att det upplevs som kalt, kyligt och opersonligt. Känn dig fri att mixa och matcha men tänk på att någon röd tråd bör det finnas. I det här fallet är den röda tråden de svarta ramarna och de kyliga färgerna på fotografierna. Den blå soffan bryter också mot den vita väggen på ett snyggt sätt.

katarinabangata7

Foto: Historiska hem / Boukari

En fantastisk bokhylla går ända upp till taket på en av väggarna i allrummet.

katarinabangata5

Foto: Historiska hem / Boukari

Köket är ett lantligt, franskt kök med nordiska inslag. De kyliga färgerna fortsätter och den mintgröna/turkosa färgen på väggen är en skön kontrast till de mörkgrå skåpluckorna och den vita väggen ljusar upp köket. Takhöjden upplevs även som högre pga gardinerna som går hela vägen från tak till golv.
Att måla en liten del av ett rum på detta vis är ett sätt att skapa rum i rummet. I det här fallet markerar det matplatsen. Det gör även hyllan på väggen och de två bilderna som sitter över bordet. Det visar att matdelen är uttänkt och välplanerad, alltså inte bara två stolar och ett bord placerade i kökets ena hörn.

katarinabangata3

Foto: Historiska hem / Boukari

Sovrummets sängram är otroligt fin och den slarviga bäddningen med de ostrukna sängkläderna blir allt mer vanlig och anses nu som trendig.
Det är väldigt fint att låta glödlampan tala för sig själv istället för att ha en lampskärm, speciellt om glödlampan är så här fin. För att inte tala om lampfoten. Ett enkelt nattduksbord från IKEA kan omvandlas helt om man bara byter knoppen.

katarinabangata6

Foto: Historiska hem / Boukari

De vita, helkaklade väggarna får badrummet att kännas rent och fräscht medan de gröna bladväxterna, trädetaljerna och tavlan med sin svarta ram, håller det från att kännas stelt, kyligt och alltför sterilt/kliniskt. Duschdraperiet får rummet att kännas lyxigare och vad är härligare än ett lyxigt badrum?

Se hela blogginlägget här.
Läs också Domos Nostras tips om hur du snor stilen till ditt eget hem!