Duka fint i påsk!

Snart är det påsk – en härlig högtid. Behöver du inspiration till dukningen? Se hur inredningsbloggarna gör!

paskdukning01_800px

Linneas skafferi skriver:
Nu till påsk finns det ju alla chanser i världen till att få duka lite extra fint. Några smarta tips:

  • Har du inte porslin så det räcker till alla? Åk till närmaste loppis/second hand-butik och fynda omaka tallrikar och assietter. Det blir supersnyggt att duka med olika tallrikar, om det är ett genomgående tema.
  • En enkel påskdekoration gör du genom att forma lite sisal (finns att köpa på närmaste blomsteraffär, finns även i olika färger) till ett bo och sedan stoppa i ett ägg. Jag tog ett chokladägg som jag skalat, men självklart kan man ta ett kokt ägg som du t ex färgat.
  • En liten grön kvist piffar upp en enkel dukning! Murgröna brukar det ofta kunna vara extrapris på. Köp hem en kruka och använd att dekorera påskbordet med!

 

paskdukning02_600px

Lagerhaus har ett finfint tips: Dekorera påskbordet med färgglada ägghalvor med lökar av exempelvis pärlhyacinter i – fiffigt och piffigt!

 

paskdukning03-1_600px

paskdukning03-2_600px

paskdukning03-3_600px

Emmas Vintage inspirerar med pastellfärger på bordet.
– Glad pastell-påsk på er! Jag, Volang-Linda och Vintageprylar-Louise dukade upp till påsk i mitt kök, med pastellfärgade ägg, bakelser med flaggspel, haröron-servetter och ägg i snapsglas. Allt loppisfyndat så klart. Eller ja, inte bakelserna, men allt annat.

 

paskdukning04_500px

Maria på Inredningsvis visar hur man enkelt viker påskservetterna till söta kaninöron.

 

paskdukning05-1_600px

paskdukning05-2_640px

Inredningshjälpen säger:
– Jag är inte den som pyntar en massa, vare sig till jul eller påsk och det vanliga tråkiga påskriset som mest som ser ut som döda kvistar hoppar jag gärna över. Istället har jag satt ihop min egen lilla variant av påskris där ris av olika slag samt fina franska tulpaner får samsas – och någon liten fjäder.

Glad påsk!