Fem inredningsbloggare: det vill vi fynda på loppis i sommar

Att göra det där perfekta loppisfyndet är något som alla vi loppisälskare drömmer om! Vi passade på att fråga några av landets inredningsbloggare: vad hoppas du på att fynda på sommarens loppisbord?

Mari Strenghielm Nord, som bloggar på Lovely Life, åker på en loppis-roadtrip:
– Jag kommer att åka på en loppisturné i Sörmland, jag tar med mig ett par loppiskompisar och fika och så bara kör vi.  Jag letar alltid efter udda tallrikar och glas som jag använder både som rekvisita i mitt jobb som stylist men även privat här hemma.
Några av Maris tidigare superfina loppisfynd:

tallrikar

tallrikar2

Även Hanna Kronblad, som driver bloggen Hemligt hos Hanna, har siktet inställt på tallrikar:
– I sommar letar jag efter assietter, gärna något neutrala, för att kunna mixa dem med mitt övriga porslin. Därför är de i glas alldeles ypperliga! Då kan man ha mönstrade koppar med fat utan att det blir för mycket. Även en enkel i vit med guldkant och målade blommor får följa med hem om jag kan hitta några i sommar. Jag när också en dröm om att hitta en liten godisskål på hög fot, helst i kristall.

godisskal

Trendensers Frida Ramstedt letar efter konstfynd:
– I år letar jag efter oljemålningar på loppis. Efter en tid av idel prints och massproducerade tavlor ser jag fram emot att botanisera i alla lådor med travar av målningar som finns på landets loppisar. Jag hoppas hitta något i dova färger som vinrött och brunt. Ramen spelar ingen roll, jag planerar nämligen att lämna in den på omramning ändå.

tavlor
Foto: Skanska

Alva Poletti som har bloggen Domos Nostras har många bra tips:
– En sak som jag kommer att hålla lite extra utkik efter är fina, gamla, slitna lerkrukor. De går att finna på näst intill alla gårdsloppisar ute på landsbygden och till fantastiskt låga priser dessutom. Att inreda med gammalt och nytt hantverk är även väldigt trendigt i år och det med rätta! Slitna lerkrukor får uteplatsen att kännas mer personlig och inte behöver man vara rädd för att de ska bli smutsiga, fula eller gå sönder. Snyggt, praktiskt och billigt helt enkelt!

lerkruka
Foto: Pixabay

Alva fortsätter:
– En annan sak som man, om man har tur kan hitta på loppis är fina bordsgrupper eller i alla fall stolar. Något som jag tycker är urtjusigt är franska caféstolar. Då känns varje måltid oavsett om det är på balkongen eller ute i trädgården som att man sitter på ett litet kafé någonstans i Paris.

cafestolar

Therese Hedeblom tipsar om mångas favorit, mässing:
– Något som är väldigt prisvärt att köpa på loppis är prydnadssaker i mässing, t.ex. ljusstakar. De finns ju de flesta inredningsbutiker men att köpa nya kostar flera hundra kronor. På loppis kan man hitta jättefina mässing ljusstakar för bara några kronor.

massing

Ja, möbler, serviser, tallrikar, krukor, tavlor… Listan kan göras lång över fynd man kan göra på loppisborden i sommar. Men kanske ligger det något i det som Hanna Kronblad avslutningsvis säger:
– Men det bästa med loppisar är ju ändå de där oväntade föremålen, de som man inte visste att man behövde (harkel, åtminstone ur ett estetiskt perspektiv, om än inte alltid så där praktiskt) förrän man såg dem. De loppisfynden är de bästa, och de som jag ser allra mest fram emot i sommar!