Adventsljusstaken – tips utöver det vanliga!

På söndag är det första advent och det är dags att plocka fram adventsljusstaken. Vitmossa och flugsvampar i all ära – men det måste ju finnas fler sätt att få till de där fyra ljusen. Kolla in de här inspirerande tipsen!

Jenny och Linda på Trendspanarna har en finfin idé:
– Man behöver inte låsa sig vid vitmossa och flugsvamp – man behöver inte ens låsa sig vid den klassiska formen på adventsljusstake. Vårt tips är att tänka utanför boxen och sätt ihop fyra favoritljusstakar och gör din egna grupp. Svårare än så behöver det inte vara!

ljusstake-no-1-trendsisters-se
Att ställa ihop fyra snygga ljusstakar är ju också en adventsljusstake! Foto: Trendsisters

Sara som driver bloggen Creadomi har ett bra tips för den som av olika anledningar inte vill använda levande ljus:
– Med småbarn i huset finns inget annat alternativ för oss än att använda ledljus som stämningsljus. Jag misströstar inte – tvärtom! Det finns många ledljus som ser äkta ut och som duger lika bra som som riktiga stearinljus. Dessutom kan jag gladeligen gå all in och dekorera med hur mycket mossa, granris och kottar jag vill utan att det är någon brandrisk.

creadomi-adventsljusstake8
Ledljus kan också vara superfina och innebär ju ingen som helst brandrisk!

Här har jag frångått den traditionella adventsljusstaken och istället placerat fyra ledblockljus på ett stort mässingfat och fyllt fatet med granris, glittriga renar och julkulor. Det blir väldigt effektfullt med ett sådant storskaligt arrangemang. Det ger mig dessutom större möjligheter till att leka med dekoration på ett stort fat än i en liten adventsljusstake. Som dekoration till detta arrangemang har jag valt glittriga renar i en bronsig nyans och julkulor med brodyrtryck i färgerna vitt, guld, champange och brunt. Helt magiskt fina!

creadomi-adventsljusstake1
Ju större fat, desto större möjlighet att vräka på med pynt!
lagerhaus
Lagerhaus har många tips om hur man fixar en fin adventsljusstake.

Lagerhaus har också fina tips. En ljusstake kan ju pyntas med blomgirlanger, fyllas med godis, nötter, kanelstänger… Bara fantasin sätter gränser. Trevlig första advent! (Och glöm för all del inte att kolla batterierna i brandvarnaren i samma veva – ett bra årligt inslag att ha med sig i julpyntet!)