Fira in det nya året med pompa och ståt!

År 2016 börjar lida mot sitt slut. Nu är det dags att samla nära och kära, fira året som varit och skåla in 2017 på tolvsslaget! RoyalDesign.se tipsar här om festliga detaljer till nyårsfesten, dukningen och stilfulla champagneglas att skåla med.

Silver, guld, glitter

Inför nyår är det glitter, guld och silver som gäller för att skapa den där festliga stämningen. Det finns alltså säkert många detaljer som gärna får finnas kvar från julfirandet. Men ett tips här är att plocka bort typiska julsaker, så som tomtar och allt det röda. Satsa istället på att plocka in någon accentfärg i blått eller lila som passar väldigt fint till nyårsfesten, och kom ihåg att dessa pynt även kan hänga med under hela vintern. Välj till exempel också en vit ljusslinga och vita ljuslyktor för att få den där vintriga känslan.

rd51_1
Vaser från House Doctor. Väggklocka från LEFF amsterdam. Taklampa från Flos. Ljusslinga från Irislights. Ljusstakar från Georg Jensen. Ljuslyktor från Louise Roe. Klicka här för att komma till alla festliga inredningsprylar!

Nyårsdukningen

Sedan till den ack så viktiga detaljen – nyårsdukningen! Det är här ni ska sitta och njuta av en lång middag fram till tolvslaget, så lägg därför lite extra tid på dukningen. Ös på med detaljer i glitter, guld, silver och vitt och välj snittblommor som passar ihop med den övriga inredningen.

Levande ljus sätter stämningen på bordet och ett par servettringar i mässing blir pricken över i:t och som sätter en lyxig touch på dukningen. En annan läcker detalj är att ställa fram en stor vas i klarglas och fylla den med is, den blir då både en kul och praktisk detalj.

Ljusstakar, ljuslykta, vas, skål, flaskpropp från Orrefors. Ljusstake från Klong. Saltkvarn från Peugeot. Tallrikar från Rörstrand. Servettringar från Skultuna. Vas/Isskål från iittala.
Ljusstakar, ljuslykta, vas, skål, flaskpropp från Orrefors. Ljusstake från Klong. Saltkvarn från Peugeot. Tallrikar från Rörstrand. Servettringar från Skultuna. Vas/Isskål från iittala. Klicka här för att komma till alla fina dukningsartiklar!

Skåla in det nya året

När det blir dags att skåla in det nya året är det viktigt att se till så att champagnen eller den drickan som ni ska skåla med är väl kyld. Då passar det fint med en vinkylare att svepa flaskan runt. Se även över så det finns champagneglas till alla, så ingen får stå utan. Sedan är det bara att vänta in midnatt med en läskande dryck i ett stilfullt glas i handen och blicka tillbaka på året som gått samt blicka framåt och önska alla ett riktigt gott nytt år!

Ljusstakar, ljuslykta, vas, skål, flaskpropp från Orrefors. Ljusstake från Klong. Saltkvarn från Peugeot. Tallrikar från Rörstrand. Servettringar från Skultuna. Vas/Isskål från iittala.
Ljusstakar, ljuslykta, vas, skål, flaskpropp från Orrefors. Ljusstake från Klong. Saltkvarn från Peugeot. Tallrikar från Rörstrand. Servettringar från Skultuna. Vas/Isskål från iittala. Klicka här för att komma till varorna som förgyller nyårsskålen!

Text: Ida Ahlstöm, Ida Inreder

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!