Säg grattis med design!

Maj och juni är de stora månaderna för bröllop och dop, men det är också tiden för skolavslutningar och examen. Kanske känner du någon som ska firas men har svårt att hitta en passande present? Royal Design delar med sig av sina bästa presenttips till studenten, bröllopet och dopet.

1
En designklassiker är en uppskattad present som håller i många år och blir ett fint minne att leva med.

Student

Studentdagen är en av livets största dagar, då man lägger 12 års studier bakom sig och tar klivet ut i vuxenlivet. I detta skede av livet finns det mycket att önska sig. Inredning till den första bostaden, en ny klocka inför första jobbet eller kanske en bärbar högtalare till sista sommarlovets lata dagar. “Bra att ha”-grejer som till exempel köksutrustning och bäddtextil behöver inte vara “tråkiga” presenter. Satsa på lite exklusivare designprodukter som studenten kanske inte själv skulle har råd med så blir det garanterat en hit!

2
Armbandsklocka från Daniel Wellington, Vinglas från Carolina Gynning, Påslakan från Gant Home, Apa från Kay Bojesen, Gjutjärnspanna från Skeppshult, Manschettknappar från Skultuna, Kaffebryggare från Moccamaster, Högtalare från B&O Play, Doftljus från Skultuna, Knivset från Global.

 

Picture 026
Ett stilrent glas är något du kan samla och spara på dig genom livet. Orrefors Intermezzo är en omtyckt klassiker som håller genom tiden.

Bröllop

Även om många brudpar har egna önskelistor kanske man vill överraska med något eget. En present som symboliserar kärlek och vänskap och som kan följa brudparet genom livet. Vanligt är att ge bort något som brudparet kan ha nytta av i sitt gemensamma hem, en tradition som kommer av att man förr ofta gifte sig ungt och först i samband med detta flyttade ihop. Nuförtiden är det vanligare att man bor ihop ett tag innan man gifter sig och då kan det vara svårt att hitta något till hushållet som brudparet inte redan har. Satsa på något mer personligt istället eller något lyxigt som man kanske inte hade unnat sig själv. En bröllopspresent ska vara något alldeles extra, gå ihop några stycken och köp något som ni vet skulle passa brudparet men som ligger i en annars för hög prisklass.

4
Fjäderlampa från Vita, Termoskanna från Georg Jensen, Bröllopsbil från Playsam, Bonbonjär från Alessi, Bärbar musikspelare från B&O Play, Ljusstakar och Champagneglas från Orrefors, Gryta från Le Creuset, Ljuslyktor från Skultuna, Brudgum från Hoptimist.
5
Kay Bojesens Lovebirds.

Dop

När det gäller val av doppresent kan man tänka att presenten antingen ska kunna användas direkt av det lilla barnet eller vara något som barnet kan ha glädje av genom hela livet. En klassisk dopsked riskerar att hamna undanstoppad i en låda för att sedan glömmas bort medan ett gosedjur kan bli barnets bästa vän redan från första stund och år framöver. En minnesbok att fylla i under barnets uppväxt är något som kommer att uppskattas i vuxenlivet liksom en tidlös designklassiker som tål att stå framme såväl i barnrummet som i det vuxna hemmet.

6
Sparbössa från Kähler, Bäddset och Ankfamilj från Bloomingville, Träelefant från Kay Bojesen, Minnesbok från Design Letters, Mjukdjur från Klippan Yllefabrik, Barnset 5 delar från Georg Jensen.
7
Georg Jensens Elephant är en lekfull men samtidigt stilfull serie elefanter i rostfritt stål eller trä som kan följa barnet genom hela livet.

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum och uterum!