Högtalaren som låter perfekt – oavsett var den står

Det är inte helt lätt att bemästra vetenskapen, tekniken och känslorna bakom ljud – på samma gång. Om det är tekniken som skapar grundförsättningarna och vetenskapen som får oss att förstå, vad gör då känslorna?

Sonos är en av världens ledande tillverkare av ljudsystem. Ljud är något som är lätt att ta för givet, men när det upplevs till fullo kan det förändra hur människor ser på varandra. I en undersökning genomförd av Sonos framgick just det, att musik får människor att komma närmre varandra och inspireras till att umgås.

Så kan du anpassa Sonos One för ditt hem

Inbyggt i ljudsystemet

Med nya Sonos One har dessa känslor byggts in i själva ljudsystemet. Högtalaren ska passa i folks hem och låta perfekt, oavsett var den står – utan en massa blinkande lampor. Precis som i utvecklingen av Sonos nya soundbar Beam har konstruktionens mål varit att passa för allt, oavsett om det är streamad musik eller det senaste avsnittet av favoritpodcasten. Med hjälp av ingenjörer, filosofiedoktorer, designers och akustikexperter har ett resultat vuxit fram som packats in i Sonos One.

– Vi vill att lyssnaren ska kunna njuta av livet när de är hemma utan att tekniken blir en börda, säger Dayn Wilberding, Creative Director of Experience på Sonos.

Tillsammans med Sonos multiroomsystem kan musiken styras och spelas upp överallt, oavsett var i hemmet. Via en eller flera smartphones kan alla i familjen styra musiken via trådlösa högtalare anpassade för alla typer av rum. Med det senaste tillägget till Sonos-plattformen, Airplay 2, kan nästan vad som helst streamas till AirPlay-kompatibla högtalare. När det är dags för barnen att gå upp kan de väckas till tonerna av musik samtidigt som föräldrarna lyssnar på en podcast vid frukostbordet, oavsett var i hemmet de befinner sig.

LÄS MER: Så kan du använda Sonos One hemma

Bygga in röststyrning

Ett viktigt steg i skapande av Sonos One var att implementera röststyrning. I dagsläget är röststyrning inte tillgängligt i Sverige, men plattformen Sonos One är byggd på är anpassad för att bli bättre med tiden. I takt med teknikutvecklingen rör sig framåt kan Sonos One följa med och bli smartare.

– Folk ska inte behöva tänka på hur musiken startas eller bestämma ’rätt’ gränssnitt för en viss uppgift. Allt ska bara funka, menar Wilberding.

Genom att inte enbart utveckla tekniken, utan även funktionen och närheten till ljudet, kan en vardaglig sak som en högtalare få människor att umgås. I Sonos studie framgick det att familjer tillbringade 12 procent mer tid nära varandra, avståndsmässigt, när de lyssnade på musik. Så höj volymen.

Fakta: Detta är Sonos One

Njut av ett överraskande fylligt ljud från en högtalare redo för framtidens röststyrning. Röststyrning är i dagsläget inte tillgängligt i Sverige.

  • Helsvart eller helvit färg, matt yta, tåligt metallgaller och en design som passar alla hem.
  • Anslut trådlöst med andra Sonos Home System-högtalare för att spela musik i alla rum.
  • Touchkontroller är alltid bara ett klick bort. Perfekt när mobilen är borta eller inte finns till hands.
  • Fukttålig. Perfekt för badrummet eller balkongen.
  • AirPlay 2 finns nu tillgängligt.