Nytt kökskoncept med dansk design i fokus

För många är köket mer än bara en plats där mat tillagas. Det har tagit över vardagsrummets plats som hemmets hjärta och allt vad det innebär. Nu lanserar Kvik det nya kökskonceptet Prato X, ett kök där hjärtat står i centrum.

Köket är en central del i svenska hem och ständigt aktuellt. I en Sifo-undersökning från 2017 svarade drygt en tredjedel av alla svenskar att köket är den plats hemma de helst vill renovera.

Foto: Kvik

Med nya köksmodellen Prato X har Kvik tagit svenskars fokus på balans i livet och placerat det hemma i form av ett kök. Johanna Strömberg, Marketing Manager på Kvik, förklarar närmare.

Läs mer om hur Prato passar hemma hos dig.

– Som alla kök från Kvik har vi utgått från hur människor använder sina kök och inspirerats av människors önskemål och behov av funktion och social samvaro, snarare än en specifik färg eller trend, säger hon.

Binder samman hemmet

I serien Prato ingår även möbelmodulen X. Modulen är den möbel med massiva, fingerskarvade trälådor och vändbara skjutdörrar som lanseras med Prato. Tillsammans skapar de ett koncept där köket blivit det nya vardagsrummet. Istället för att samlas kring tv-apparaten ska köket vara en plats för att varva ner, samtala och reflektera över en stundtals snabbt spinnande vardag.

– Prato är ett kök som kan användas både för att laga mat på hög nivå, medans X-modulen är en möbel som på allvar binder samman köket med resten av hemmet och representerar vårt moderna sätt att använda köket som ett socialt rum där vi lika ofta äter take away, läser läxor eller spelar spel som vi lagar mat, säger Johanna Strömberg.

Foto: Kvik

Massivt trä och rena linjer

Prato är framtaget av Kvik medan X-modulen har utvecklats i samarbete med danska designduon ByKato och det anrika möbelföretaget Andersen furniture. X-modulen är skapad för att komplettera Pratos stilrena linjer.

– Inspirationen till Prato och Prato X kommer från klassisk danskt hantverk och design. Rena linjer, massivt trä med fingerskarvade lådor och tvåfärgade skjutdörrar som löper i skenor av massivt trä, helt utan beslag och lätt kan vändas och på så sätt byta färg. Prato X är ett kök som med ett enkelt grepp kan förvandlas efter humör eller säsong, säger Johanna Strömberg.

Hur skulle Prato X passa hemma hos dig? Klicka här för att veta mer. 

Foto: Kvik