Se den unika visningslägenheten i Stockholmsprojektet

Vad hände med ljust och fräscht? Riksbyggen har med Stockholmsprojektet Brf Framsidan skapat en färgexplosion som utmanar hur vi i Sverige formar bostadsannonser. Med hjälp av den libanesiska arkitekten Nathalie Harb har Riksbyggen tagit fram en unik visningslägenhet.

Intresserad av Brf Framsidan? Gå på en visning – läs mer här.

Nyproducerade lägenheter har en tendens att påminna om varandra. Detta vill Riksbyggen ändra på. För att visa upp hur en lägenhet skulle kunna vara inredd har Riksbyggen tagit ett nytt grepp med hjälp av en känd internationell designer.

– Många bostadsannonser är väldigt lika och inte särskilt inkluderande idag, ”ljust och fräscht” dominerar. Riksbyggen vill öppna upp för olika typer av stil och smak genom att komplettera med inspiration från världen, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Blandar delar av världen

Nathalie Harb är inredare, konstnär och scenograf och är baserad i London och Beirut. Den lägenhet hon inrett i Riksbyggens Stockholmsprojekt Framsidan andas hennes stil som är en blandning av Mellanöstern, Medelhavet och Europa.

– På Riksbyggen bygger vi bostäder där alla ska trivas, oavsett smak eller kulturell bakgrund, säger Mathias Sandberg.

Brf Framsidan i centrala Haninge består av mindre lägenheter inom StegEtt, Riksbyggens koncept för unga människor på jakt efter sin första bostad. I husen finns ettor och tvåor som alla har egen balkong eller uteplats.

Gå på visning av Framsidan – läs mer här.

Sol, värme och växter

Efter att Nathalie Harb inrett lägenheten i Brf Framsidan sticker den verkligen ut med sina mönster och färger. Stilen är hemtrevlig, väggarna är fulla av färg och i hemmet finns detaljer som ger en känsla av världen utanför Sverige.

– Jag växte upp i en stad som ständigt omformades av kriget. Familjen fick flytta från lägenhet till lägenhet och därför tror jag hemmet blev extra viktigt för mig som en plats för skydd, en plats du skapar och återskapar, säger hon.

Hon fortsätter.

– Jag började med vardagsrummet som jag ville skulle addera sol och värme, särskilt när det är grått ute. Till den gula och orangeröda paletten har jag adderat föremål som kontrasterar varandra på ett skönt sätt. Inredningen är lekfull och speglar någon som är nyfiken på världen och andra människor.

– I Beirut har man ofta dörr öppen ut mot en balkong fylld med växter, så här har jag lyft in mycket växter inomhus.

Intresserad av Brf Framsidan? Gå på en visning – läs mer här.

Nathalie Harb är inredare, konstnär och scenograf och är baserad i London och Beirut.