Så kan du få en enklare vardag

Som husägare finns det alltid något att oroa sig för. Är alla dörrar låsta? Är lamporna släckta? Det är väl ingen vattenläcka? Allt detta går att få koll på genom Samsung Connected Living, ett enkelt och smart sätt att koppla upp ditt hem.

Foto: Samsung

Samsung Connected Living bygger på en öppen plattform som gör att alla uppkopplade saker i hemmet, från de flesta tillverkare*, kan kopplas samman. Det kan låta komplicerat, men det är tvärtom.

Gör ditt hem smartare med Connected Living – läs mer här.

– Det ska bara fungera och vara enkelt, utan att man behöver vara en expert, säger Klas Söderström, Produkt Manager TV, på Samsung.

Det som krävs är appen SmartThings, en hub och sedan kan vem som helst koppla upp sitt hem. Med hjälp av olika produkter som sensorer, kameror och kontaktpluggar kan stora delar av hemmet kopplas upp. För en husägare kan detta bli väldigt användningsbart utifrån flera olika perspektiv.

– Det är byggt för att du ska kunna använda olika skärmar hemma för att styra de olika SmartThings-produkterna. Från din tv, eller någon annan skärm i hemmet, kan du ha koll på uppkopplade saker som en kamera vid ytterdörren eller sensorn som varnar för vattenläckor i källaren, säger Klas Söderström.

Nytta och nöje

Med hjälp av SmartThings-produkterna kan vem som helst skapa olika scenarios. Det innebär att produkter samarbetar utifrån just dina förutsättningar.

Så kommer du enkelt igång med Samsung Connected Living.

Tänk dig att när du låser ytterdörren med ett digitalt lås så aktiveras också en rörelsesensor som sitter vid dörren till altanen. Om det är efter ett visst klockslag och det är mörkt ute tänds automatiskt också ett par lampor i huset för att det inte ska se tomt ut. Samtidigt aktiveras en kamera som är kopplad till ytterdörren vilket gör att du exempelvis kan se vem som ringer på och öppna dörren om ett paket ska levereras. Du kan följa allt via SmartThings-appen i din smartphone när du inte är hemma. Detta är ett exempel på ett scenario som är smart, enkelt och funktionellt.

– Du får notifikationer i telefonen ifall en sensor reagerar på något eller om det ringer på dörren. Det är väldigt funktionellt och skapar många fördelar i vardagen, säger Klas Söderström.

Foto: Samsung

Han pekar på ett exempel med fritidshus. Med hjälp av SmartThings kan du koppla upp fritidshuset och på så sätt styra exempelvis värmen. Om det blir för kallt på vinterhalvåret kan värmen automatiskt gå på, eller så kan du sätta igång värmen på distans någon timme innan du åker dit. Det går också att sätta upp sensorer som märker av ifall det kommit in råttor eller andra ovälkomna gäster.

– Om man är hemma kan man använda tv:n som den skärm där man styr sina olika scenarios. Är man på språng är det enkelt att använda smartphonen, säger Klas Söderström.

Här hittar du alla SmartThings-produkter – klicka här.

Fakta: Så fungerar SmartThings

Via en SmartThings-hub kan olika produkter, allt från kylskåp till sensonser, kopplas samman på ett enkelt sätt. Användaren kan då skapa olika scenarior där produkterna samarbetar för att underlätta vardagen för användaren.

*För sammankoppling krävs Wifi, Zigbee eller Z-Wave standard i dina smarta produkter.

Advertisement