Gör ditt hem smart: ”Vem som helst kan göra det”

I en tid då vi tillbringar ovanligt mycket tid hemma kan små saker göra vardagen enklare. Samsung Connected Living öppnar upp nya möjligheter i ditt hem, helt på dina villkor. – Du kan titta på tv och när tvättmaskinen är klar kommer det upp en notis i tv:n, det behöver inte vara komplicerade lösningar, säger Martin Thulin, Product Manager på Samsung.

Foto: Samsung

Gör ditt hem smartare med Connected Living – läs mer här.

Connected Living är ett begrepp som innefattar olika lager av ett uppkopplat hem. Många har bilden av att ett uppkopplat hem är komplicerat och det krävs mycket förkunskaper. Det är exakt detta Samsung vill förändra med Connected Living. Det som krävs är appen SmartThings, en hub och sedan kan vem som helst koppla upp sitt hem med produkter från de flesta tillverkare*. Oscar Nöjd, Head of IM Sales Innovation, på Samsung förklarar närmare.

– Man kan säga att SmartThings möjliggör Connected Living. Det är en öppen plattform där man kan få olika produkter att samarbeta, oavsett tillverkare. Öppenheten har varit viktig för Samsung, vi vill lägga kraften i användarens händer. Det krävs inte att man är programmerare, vem som helst kan göra detta, säger han.

Enklare – hela dagen

I praktiken innebär detta att du kan låta tekniken hjälpa dig genom dagen. Med hjälp av SmartThings kan du bygga olika scenarios som utifrån just dina förutsättningar gör vardagen enklare. Ett bra exempel är ett morgonscenario som gör din morgon mer behaglig, särskild om du är morgontrött. Martin Thulin på Samsung berättar att hans första steg tog han genom att använda en SmartThings-plugg som placerades i väggkontakten. Den styrde han från telefonen och kunde på så sätt välja när kaffemaskinen skulle starta på morgonen.

– Sedan upptäckte jag att jag kunde ha en rörelsesensor som gör att kaffekokaren sätter igång när jag reser mig upp från sängen. Sedan har det rullat vidare för min del. Det är verkligen enkelt, man behöver inte vara en programmerare. Mitt tips är att börja smått och låta det utvecklas, säger han.

Så kommer du enkelt igång med Samsung Connected Living.

Foto: Samsung

För hela familjen

När dagen går mot kväll kan ett nytt scenario användas. I många hem rullar tv:n på i bakgrunden under sen eftermiddag och kväll. Barnprogram, nyheter eller serier, allt beroende på vem som tittar. Samsungs olika SmartThings-produkter kan styras från alla skärmar i hemmet och då kommer tv:n väl till pass.

– Du kan skapa ett scenario som inleds genom att lamporna dimmas när tv:n startas. När tv:n väl stängs av senare på kvällen släcks lamporna, persiennerna dras ner automatiskt och om du har ett digitalt lås så låses dörren, säger Martin Thulin.

Under dagen går det att via tv:n ha koll på andra uppkopplade saker hemma som tvättmaskiner, en kamera vid ytterdörren eller sensorn som varnar för vattenläckor i källaren. Detta går även att ha koll på från mobiltelefonen om du är på språng.

Det finns en oändlig mängd scenarios som kan skapas, det är användaren som bestämmer vilka och vad de ska innehålla.

Här hittar du alla SmartThings-produkter – klicka här.

Fakta: Så fungerar SmartThings

Via en SmartThings-hub kan olika produkter, allt från kylskåp till sensonser, kopplas samman på ett enkelt sätt. Användaren kan då skapa olika scenarior där produkterna samarbetar för att underlätta vardagen för användaren.

*För sammankoppling krävs Wifi, Zigbee eller Z-Wave standard i dina smarta produkter.

Advertisement