Så renoverade de hallen och fick mer plats

Den lilla kreativa familjen består av Maria, Patrik, Leonard 6 år och hunden Weber. Tillsammans bor de i ett pittoreskt gathus på ca 100m2 i Trelleborg, på den skånska sydkusten. När de bestämde sig för att totalrenovera sitt hem var det viktigt för dem att bevara så mycket som möjligt av den gamla charmen men addera en modern industriell känsla. Och att använda mycket gamla saker med patina.

Högt på önskelistan stod också ett funktionellt hem. Resultatet blev ett hus med mycket personlighet, en genomgående stil och skräddarsydda förvaringslösningar, som passar familjens aktiva vardagsliv.

Läs mer om Elfas Klick-in system på bygghemma.se.

En smartare planerad hall

Tidigare hade familjen en hatthylla bestående av en trästång med två läderremmar fästa i taket. – Snyggt men väldigt opraktiskt kan man konstatera, menar Patrik. Eftersom alla jackor, rockar och kavajer måste hängas på galgar så gick mycket tid och energi åt att hänga upp dem. De tog dessutom upp onödigt mycket plats på djupet eftersom de hängde med sidan ut mot gången. Paret slog sina kloka huvuden ihop för att lösa problemet.

– Vi letade efter förvaring i en industriell, tidlös stil som samtidigt var praktisk.

Hallen före renoveringen

Hallen efter renoveringen.

“Vi minskade djupet på förvaringen med ca 30 cm”

För att använda hela ytan så planerade de hyllor hela vägen upp till taket. Genom att välja grunda hyllor på ca 30 cm och sätta krokar under, behövde lösningen hela 30 cm mindre plats på djupet, än den tidigare lösningen. De satte dessutom den nedersta hyllan på en låg höjd, som Leonard kunde nå, utan att stå på en pall.

– Plötsligt gick vi från väldigt begränsade förvaringsmöjligheter för endast jackor till förvaring för ytterkläder och ytterligare två rader á två meter hyllor för diverseförvaring. Räknar man på det så blir det nästan 1 kubikmeter mer förvaring än innan!

Oväntat utrymme under trappen

När de renoverade öppnade de även upp under trappan i hallen. Genom att sätta vägghängda hyllor även här skapade de ny förvaringsyta, för skor som de använder mer sällan. Även hunden Weber fick en egen plats för att äta och vila.

Familjen använde sig genomgående av Elfas Klick-in system i nya färgen Graphite, som kan beställas på bygghemma.se

Detta är en annons från Bygghemma i samarbete med Elfa. Läs mer om Elfas produkter och köp på bygghemma.se.