Välkända bloggaren Tant Johanna inreder HemnetHemmet

Vi har låtit två av Sveriges mest namnkunniga bloggare, Frida ”Trendenser” Ramstedt och Johanna ”Tant Johanna” Bradford, ta sig an varsitt rum i HemnetHemmet och inreda det efter sin egen smak och stil. Här kan du läsa om hur Johanna har tänkt när hon skapade sin moodboard.

Hej Johanna Bradford, som driver bloggen johannabradford.se och sajten Lovelylife.se som en är en av Nordens största inredningsbloggportaler!

Du har valt att inreda HemnetHemmets kök. Berätta varför du valde just köket?
– Jag valde köket eftersom det är hemmets hjärta. Det är roligt att inreda köket eftersom det är ett rum där så många funktioner ska in – här umgås vi, har fest, äter middag, lagar mat, gör läxor – ja, allt möjligt.

Berätta om den stil du inrett köket i!
– Stilen återspeglar ganska mycket min egen personliga stil. Just nu är jag väldigt inne på att inreda hållbart på alla sätt. Det är viktigt att de möbler och prylar som jag inreder med håller i längden, så att till och med mina barnbarnsbarn ska kunna ärva dem, precis som jag själv har gjort från min gammelmormor Elin. Därför har jag valt gedigna material som trä och sten och möbelklassiker som kommer fortsätta leva vidare, oavsett vilka trender som råder.

Vad har du främst fokuserat på när du har inrett köket?
– Förutom hållbarhetsaspekten så vill jag att man ska kunna vistas många i köket. Därför är det stora matbordet från Asplund, med en stenskiva som återspeglar köksbänkskivan, förstås en viktig samlingspunkt. Men jag har även lagt till en mjukare sittplats i form av en dagbäddsoffa. Det är något jag själv alltid har drömt om att ha, även om jag än så länge inte har haft tillräckligt stort kök för det. Här kan gästerna sitta under det stora, härliga fönstret och prata med värden och värdinnan medan de lagar mat. Soffan är dessutom lika skön för att ta en middagslur i som för att ligga i en regnig förmiddag med en kanna kaffe och en hög med tidningar eller kokböcker.

Till köksbordet valde jag klassiska böjträstolar, som har funnits i 150 år och förhoppningsvis finns lika länge till. De speglar min förkärlek för den franska restaurangstilen där man lagar mat och umgås i köket och de funkar lika bra i ett nytt hem som i ett äldre.

Jag gillar när form och funktion går hand i hand, så därför har jag valt att ta med ett praktiskt litet rullbord som man kan flytta runt i köket, eller ut på altanen beroende på var det behövs mest.

HemnetHemmet är ju ett nyproducerat hus. Hur skapar man känsla och karaktär i ett hus som är nyproducerat, enligt dig?
Genom bra materialval! Jag gillar naturmaterial som sten och massivt trä, så mitt råd är att lägga lite extra pengar på en fin skiva i köket, fina dörrar, lister och ett snyggt golv. Golvet är extremt viktigt i ett hem. Jag brukar jämföra golv med skor i en outfit. Det spelar ingen roll hur snygg din outfit är i övrigt om du inte har passande skor. Detsamma gäller golvet. Bara golvet är snyggt räddar det mycket annat i en inredning. Så mitt råd är att lägga en extra slant på golvet.

Jag tycker absolut att man kan bryta av med äldre inredning även i ett modernt hus. Men det är viktigt att lyssna på husets anda. Till exempel passar det kanske inte att enbart ha gustavianska möbler i ett helt nytt hem, medan en gammal fåtölj tillsammans med en helt ny soffa skapar en personlig stil.

Vill du också vara med och inreda HemnetHemmet och få chansen att vinna ett presentkort från Svenssons i Lammhult värt 10 000 kronor?

Gör din egen tolkning

 

Text: Hemnet-redaktionen