Säg grattis med design!

Årets inredningsbloggare Frida Ramstedt ger sina bästa presenttips inför vårens och sommarens bröllop, dop och examenstider. En designklassiker brukar vara en uppskattad present som håller i många år och blir fina minnen att leva med.

fest_850

Under maj och juni duggar kalasen tätt. Många passar på att gifta sig eller döpa sina barn under de varma försommarmånaderna och i samband med skolavslutningar och examen brukar det ofta vara ett par nybakade studenter i bekantskapskretsen som ska firas. Det är lätt att fantasin tar slut när man ska tänka ut personliga presenter och även om många brudpar har strukturerade önskelistor kanske man vill överraska med något speciellt. Design är alltid en uppskattad gåva, både för stora som små, och det finns bra alternativ oavsett budget. Här är några tips:

Bröllop
Uppgradera den klassiska brödrosten och ge bort en designad variant. Eller sätt guldkant på brudparets vardag med något de inte skulle unna sig själva, som en ”vinöppnarnas Rolls Royce” , kvalitetsglas eller varför inte en guldkantad trädgårdsslang?

hemnet, royaldesign, designklassiker, bröllopspresent, kaj boyesen, dualit, inredningstips

Orrefors ljusstakar Carat är en riktig klassiker medan Gloria i mässing är en lite mer modern ljusstake. Vasen Äng från Klong har synts i varenda inredningsblogg senaste året och vad gör sig bättre till två turturduvor än Kaj Boyesens Lovebirds? För paret som har allt kan en lyxig vinöppnare från Pulltex vara en idé eller varför inte den snygga trädgårdsslang White Snake? En Dualit brödrost står på många brudpars önskelista och många skulle säkert uppskatta en vinkylare och nya vinglas.

Dop
Hur många minns sina silverskedar eller de klassiska fotoramarna med gulliga djur på? Ge bort saker som kan användas direkt eller som kan följa barnet hela livet. Här är förslag på allt från bruksföremål till designklassiker som uppskattas av stora som små.

dop_royaldesign_trendenser

Kaj Boysens söta elefant är en ypperlig doppresent, liksom matsetet med elefanter från Georg Jensen. Den fina fårfilten från Klippan Yllefabrik och minitåget är båda presenter som nog gör både barn och föräldrar glada.
Miniphant från Georg Jensen, Kaj Boyesens skallra och den vita bilen Streamliner
är mer klassiska samlarsaker och den fina bokstavsboken i designform gör sig ypperligt på soffbordet.

Examen
När man står på tröskeln till livet finns det mycket att önska sig. Inredning till den första bostaden,  alla ”bra att ha saker” till köket såsom vinglas, grytset, nya kaffemuggar eller så ger man bort manschettknappar, en ny klocka för första jobbet eller varför inte ett par sköna högtalare som kan förgylla livets sista sommarlov?student_royaldesign_ny

Kaj Bojesens apa kan pryda hemmet genom ett helt liv och det kan även gjutjärnsgrytan från Le Creuset göra. Steltons termoskannor är otroligt populära och ett par snygga hörlurar gör nog alla studenter lyckliga!

Bonustips
Istället för att ge bort en klassisk blomsterkvast – köp ett gäng träredskap och ge jubilaren, paret eller värdinnan en kickstart till plastbantning i köket! Buketten med träredskap kan slås in i liknande papper som en blomsterbukett och vips har du grejat festens snackis. Istället för en blomkruka kan du ge bort ett redskapskrus från klassiska Le Creuset!

Text: Frida Ramstedt
Selected by Trendenser

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler och inredning för hela hemmet. Här hittar du årets inneprylar till säsongens uterum, perfekta presenter och massor av härlig design!