Köp ett pepparkakshus och skänk 100 varma måltider

VR-headset i all ära men välgörenhet verkar vara den gåva många vill lägga sina julklappspengar på 2016. Nu kan du vara med i ett lite annorlunda initiativ – buda på ett av de pepparkakshus som några av mäklarfirmorna auktionerar ut på Hemnet under december till förmån för välgörande ändamål.

Brf Tomten 2016 av Erik Olsson Fastighetsförmedling
Brf Tomten 2016 av Erik Olsson Fastighetsförmedling

Budgivning på hus brukar vara något som de flesta gärna slipper men när huset är gjort av pepparkaka, bakat av en stjärnkonditor och pengarna går till välgörande ändamål är det många som vill buda. Det har Johan Nordenfelt på Erik Olsson Fastighetsförmedling definitivt märkt av:

– Tack vare att det är en hel bostadsrättsförening och att det är drömbostäder som vi förmedlar så kan oändligt många engagera sig som stöd till stadsmissionen. Dessutom gör det att det fysiska huset kan ges bort till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Erik Olsson har tagit hjälp av Per Klein på Lundbergs konditori för att upprätta det här ståtliga bygget. Privatpersoner kan ”köpa” en lägenhet i pepparkakshuset vilket motsvarar 100 varma måltider hos Stockholms Stadsmission, och företag kan bidra till föreningen vilket ger 500 varma måltider. Eftersom det är ett drömboende kan hur många som helst köpa sig en lägenhet i huset. Precis som vid ett vanligt köp får du som ”köpare” ett dokument över köpet och ditt bidrag, som kan ges bort i julklapp.

Vad händer med själva pepparkakshuset?
– När fotograferingen av bygget är klar körs hela byggnaden till Astrid Lindgrens Barnsjukhus till glädje för de barn med familjer som tvingas spendera delar av julen på sjukhuset.

Här hittar du annonsen för Brf Tomten där du kan köpa ett köpbevis ända fram till jul. För att engagera dig som leverantör eller köpa en drömbostad mailar du [email protected], som också kan ge dig mer information om projektet.

Belysning med timer

Svensk Fastighetsförmedling i Vallentuna har satsat på en pittoresk pepparkaksvilla, designad och byggd av två av mäklare Malou Parkkilas kunder.

– En av våra kunder utbildar sig till konditor och då frågade vi henne ifall hon kunde bygga ett pepparkakshus. Hennes man har ritat huset och hon har bakat det från grunden. De fina fönstren är gjorda av gelatinblad och villan har till och med belysning med timer precis som riktiga hus.

Svensk Fastighetsförmedling har sedan några år tillbaka haft ett nära samarbete med Barncancerfonden, därför tänker de själva matcha det högsta budet som pepparkakshuset får.

Budgivningen är igång till den 20 december kl 14.00. Här kan du lägga ett bud på huset och se till att Barncancerfonden får en fin gåva av dig och Svensk Fastighetsförmedling!

Pepparkakshuset på Pepparkakegränd 24 av Svensk Fastighetsförmedling i Vallentuna
Pepparkakshuset på Pepparkakegränd 24 av Svensk Fastighetsförmedling i Vallentuna

Ett roligare sätt att få folk att skänka pengar

För Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Täby började pepparkakssagan för bara tre veckor sedan. I år vill de samla in pengar på ett lite roligare sätt och satsar på att auktionera ut pepparkaksbyggen. Även de ska matcha det högsta budet och högsta budgivaren får själv välja mellan fyra välgörenhetsorganisationer som pengarna ska gå till.

– Vi valde fyra olika organisationer att välja bland som vi tycker är superbra, säger mäklaren Mattheus Hanna. På lite mer än tre timmar var det högsta budet på 12 000 och stannade på 15 000. Efteråt har folk ringt in och gett bud som har varit snäppet lägre så intresset är stort för att skänka till välgörenhet!

Budgivningen är nu avslutad men Mattheus hoppas på att fler mäklare hakar på trenden att auktionera ut pepparkaksbyggen till välgörande ändamål.

Huset på Gingerbread street 24 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Täby
Huset på Gingerbread street 24 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Täby

Fler fina pepparkakshus

Peppargården 12 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Hässleholm
Peppargården 12 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Hässleholm
Pepparkaksgatan 1 av Mäklarringen i Järfälla
Pepparkaksgatan 1 av Mäklarringen i Järfälla
Pepparkaksbadet 4 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlshamn
Pepparkaksbadet 4 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlshamn
Pepparkakestigen 24 av Svensk Fastighetsförmedling i Norrtälje
Pepparkakestigen 24 av Svensk Fastighetsförmedling i Norrtälje
Tomtegatan 12 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Skövde
Tomtegatan 12 av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Skövde
phus_skandiamaklarna
Pepparkakshuset av SkandiaMäklarna i Örebro