Stort engagemang för spektakulär våning i Stockholm

En unikt inredd paradvåning på Norra Djurgården i Stockholm var det mest klickade objektet på Hemnet förra veckan. Bostaden, som idag ägs av tv-profilen Edward Blom och hans fru Gunilla, har utöver sin spektakulära inredning stylats med bland annat skaldjur och champagne inför försäljningen. Resultatet? Drygt 54 000 visningar på en vecka, vilket gör bostaden till ett av mest klickade objektet i år.

Fotograf: Christian Olsson. Mäklare: Husman Hagberg.

Kort infoBoarea: 94 kvmAntal rum: 4Avgift: 5012 kr/månadKvadratmeterpris: 76 064 kr/kvmByggår: 1931Mäklare: Anthony Widell, Husman Hagberg.

Fotograf: Christian Olsson. Mäklare: Husman Hagberg.

Lägenheten är belägen på andra våningen i en vacker fastighet byggd i 20-talsklassicism med närhet till både city och naturområden. Planlösningen erbjuder många sällskapsytor och det finns gott om originaldetaljer från byggnadsåret.Föreningens styrelse planerar att ansöka om bygglov för balkonger, och i denna lägenhet skulle en balkong förmodligen placeras i det rum som idag används som kontor.

– Läget är faktiskt alldeles fantastiskt – precis intill tåg, tunnelbana och massor av busslinjer, och med snabbt promenadavstånd till såväl skog, parker och havsvikar som till Stockholms city och massor av bra restauranger, säger säljarna.

Fotograf: Christian Olsson. Mäklare: Husman Hagberg.

Bostadens kärna är den rymliga salongen. Här finns tre stora fönster som ger bra ljusinsläpp samt en fungerande öppen spis. Från detta sexkantiga rum når man enkelt både sovrum, matsal, kök och badrum – vilket gör det till en central plats i bostaden.

– Det bästa med lägenheten är att det är en så bra sällskapsvåning! Den har en tydlig ”offentlig” del, med salong, bibliotek och matsal, och en ”privat” del med kök, sovrum och badrum. Vi gillar också att den är full av vackra byggnadshistoriska detaljer från brytningstiden mellan 1920- och 30-tal, som parkettgolven, den öppna spisen, de sexkantiga rummen och den enkla men stiliga stuckaturen, säger säljarna.

Fotograf: Christian Olsson. Mäklare: Husman Hagberg.

I anslutning till salongen återfinns det rum som idag används till bibliotek och kontor. Detta är bostadens näst största rum och skulle lika väl kunna användas som master bedroom. Rummet har fönster i söderläge och en mindre klädkammare. Det är även detta rum som troligast kommer inneha balkong om föreningen går vidare med projektet.

Fotograf: Christian Olsson. Mäklare: Husman Hagberg.

Köket är välutrustad med alla bekvämligheter som kan tänkas behövas: fläkt, ugn, kyl, frys och diskmaskin. För den som är matlagningsintresserad finns även stora arbetsytor. Intill ligger matsalen där man inför visningen dukat upp med skaldjur och champagne, något som sticker ut från den vanliga homestylingen och väckt stor uppmärksamhet.

Du hittar objektet här.