En bostadsannons när Ranelid får bestämma

”Varje människa existerar i endast ett exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Detsamma gäller för vissa byggnader i Sverige, ty de är unika och enastående.”

Så inleds texten, skriven av författaren Björn Ranelid, i en av Hemnets mest besökta bostadsannonser förra veckan. Villan ligger i området Boholmarna, cirka 10 minuter söder om Kalmar. Huset är ursprungligen ett 1980-talshus som nuvarande ägare förfinat under de senaste 20 åren.

Men en fråga återstår, hur kommer det sig att Björn Ranelid skrivit objektsbeskrivningen? Fastighetsmäklaren Pontuz Löfgren, som förmedlar objektet, förklarar.

– Att just Björn Ranelid kom in i bilden har en historia sedan många år tillbaka. Jag har haft förmånen att känna Björn i ett antal år då han bland annat medverkat i våra välgörenhetsprojekt. Vi försöker särskilja oss lite gentemot andra mäklare när det kommer till vad kunden får i sitt uppdrag och just här fick jag höra att ägarna var lite speciellt förtjusta i Björn så det ena gav det andra, säger han.

Unik beskrivning

Vanligtvis brukar vi återberätta information om bostadsobjekt med mäklarens ord. I den här artikeln känns det mer naturligt att låta en av landets mest kända författare få avsluta med sin beskrivning.

”Med fingerblomman kan man försiktigt lägga handen på en vedeldad spis från Helsingborg. Pelarna från Lidingö är av ett särskilt slag. Kassetterna i ett av taken finner man endast där. En spiraltrappa från bottenplanet leder upp till husets axlar och huvud. Där kan människans fem sinnen mötas i fröjd och lust och betrakta skönheten i det omgivande landskapet.”

Läs mer om objektet här.

Foto: Pontuz Löfgren AB

Foto: Pontuz Löfgren AB

Foto: Pontuz Löfgren AB

Foto: Pontuz Löfgren AB