1800-talsarkitektur lockade mest klick förra veckan

Du bör se upp för den här texten om du är svag för havsnära bostäder, skärgården samt västkusten. För det mest klickade objektet på Hemnet vecka 49 har allt det, och en hel del till.  

Villa Skogshyddan, beläget på Säron strax söder om Göteborg, lockade mest klick på Hemnet förra veckan. Villan har sin ursprungliga charm kvar samtidigt som den uppdaterats utifrån moderna behov.

I objektsannonsen beskrivs villan så här ”Ljuvlig parktomt om 5 465 kvm, med gräsytor, grusade gångar, planteringar och en stor pool, omgärdad av låga naturstensmurar.”

Christina Åberg på Åberg & Lawe förmedlar villan. Hon tror att arkitekturen är en av orsaken till det stora intresset för villan.

– Att det väcker så stort intresse beror på att villan är så vacker och att väldigt många drömmer om en bostad i klassicistisk 1800-talsarkitektur, säger hon.

Vad är dina favoritsaker med objektet? 

– Jag uppskattar den konsekventa och genomgripande renoveringen i material av allra högsta kvalitet,  där ägarna lagt ner avsevärd tid på att återskapa gamla tapetmönster, golvmaterial. Kombinationen av gammaldags charm och en funktionellt fungerande bostad är oslagbar, säger Christina Åberg.

Du kan läsa mer om objektet här.

Foto: Åberg & Lawe/SE360

Foto: Åberg & Lawe/SE360

Foto: Åberg & Lawe/SE360

Foto: Åberg & Lawe/SE360

Foto: Åberg & Lawe/SE360