Få full koll på restiden till nya bostaden

Hur lång tid tar det att åka till nya sommarstugan? Hur snabbt kan jag ta mig kommunalt till jobbet från nya lägenheten? Avstånd och restider är viktiga när man söker bostad och fritidshus. Därför har vi adderat restider på hemnet.se och i apparna. Bostadssökare Cecilia och fritidshusletare Petra har testat!

Restider blir allt viktigare för den stressade storstadsmänniskan. När tiden är knapp och aktiviteterna många kan tiden det tar att ta sig till och från arbetet vara avgörande för bostadsvalet. Även utanför storstan och för arbetspendlare spelar restiden stor roll. Många av oss tillbringar flera timmar varje år pendlande till och från jobbet. Minuter och sekunder som är viktiga. Därför har vi byggt till restidsinformation under kartan i bostadsannonserna.

Det går mycket snabbare att avgöra om ett objekt är intressant eller inte när man har tillgång till restider

– Vi upptäckte att många som letar bostad sitter med flera kart- och restidstjänster parallellt med sin Hemnetsökning för att se hur lång tid det tar att åka från bostaden till en viss plats. När vi pratade med dem visade det sig att restiden och antal byten, snarare än avståndet i kilometer, är viktigt när man letar nytt boende. Därför byggde vi in restider i bostadsannonserna för att underlätta våra kunders vardag, säger Magnus Burell, designer på Hemnet.

Med restider under kartan kan du som bostadssökande enkelt kolla hur lång tid det tar att ta sig till olika platser från den nya bostaden, oavsett om du åker bil, kommunalt, cyklar eller till och med går. De tre senast sökta adresserna sparas dessutom så att du slipper skriva in dem på nytt vid varje enskild sökning.

Karta med exempel på resvägar mellan Växjö och Alvesta

– Det går mycket snabbare att avgöra om ett objekt är intressant eller inte när man har tillgång till restider, säger Cecilia som tillsammans med sin familj letar efter hus runtom i Storstockholm. Med små barn som ska lämnas och hämtas på förskola är det viktigt för Cecilia och hennes man att inte ha för lång resväg till jobbet. Max en timme får det ta.

– Det första jag gör när jag går in på en annons nu är att skrolla ner till restider under kartan för att se om det är intressant att gå vidare. Tidigare var jag tvungen att själv klicka vidare till olika kartfunktioner på webben och till lokaltrafiken för att se hur långt bort ett hus var. Nu finns allt på ett ställe. Det har effektiviserat vårt bostadssökande enormt.

Petra hittade sommardrömmen med restider

Men det är inte bara avståndet till arbetet som spelar roll. För Petra och hennes familj, som har letat efter ett fritidshus under ett års tid, var restidsinformationen ett välkommet hjälpmedel i stugjakten.

– För oss är tiden det tar att åka till sommarstugan avgörande. Vi ville max ha tre timmars bilresa från stan, så att vi även kan åka dit över helgen. Därför var funktionen perfekt, för då kunde vi snabbt sålla bort objekt som låg för långt bort. Det var bara att klicka på annonsen, snabbkika på bilderna och sen skrolla ner och kolla om det var värt att klicka vidare på annonsen.

Idag har familjen hittat sin sommardröm på en ö i Stockholms skärgård.

– Dit tar vi oss på två timmar vilket är alldeles lagom för vår familj. Det var verkligen jättebra och underlättade massor, att kunna använda restidsfunktionen när vi letade fritidshus, säger Petra.

Testa restider själv

  1. Sök fram en bostad
  2. Gå in på en bostadsannons och skrolla ner till kartan
  3. Se restider och vägbeskrivning för upp till 3 destinationer

Testa restider nu

 

Text: Hemnet-redaktionen