4 problem – därför ska du undvika att söka boende nära vatten

Sommaren är här och drömmen om ett nytt liv vid vattnet plaskar vidare. Eftersom 2015 års mest populära fritextsök på Hemnet relaterade till just närheten till vatten har vi nu skapat sökfiltret ‘avstånd till vatten’. Men se upp – att bo vid vatten kan medföra en hel del problem.

Ok, så ni vill bo nära vatten (och med “ni” menar vi merparten av Hemnetbesökarna)? Vi är inte omöjliga – självklart har vi fixat så att ni kan filtrera på avstånd till vatten! Lösningen, byggt på API:et från våra vänner på Department, gör att du nu kan välja hur nära sjö eller hav du vill bo, med avstånd från 50 meter upp till 10 kilometer. Men ett varningens finger – har du verkligen tänkt igenom de problem som kan uppstå?

1. Stor risk för störiga grannar

grannar

Fridfulla dagar med lugn och ro är kanske drömmen du vill förverkliga? Tro oss – du kommer inte att vara ensam. Ditt nya vattennära liv kommer definitivt att innebära en hel del stökiga grannar.

Tips – fiskmåsen är en flyttfågel. Sök boende riktigt långt norrut om du vill ha minsta chans att slippa oväntat besök.

2. Gillar du att rensa ogräs?

ogras

Få saker slår känslan av en kall dryck i handen och blicken vilandes på ett pittoreskt, rent – och städat – landskap. Här spelar det ingen roll hur ofta du rensar ogräs. Det kommer tillbaka snabbare än du anar.

Tips – sjögräs trivs bäst i grunt saltvatten, inte lika bra i insjöar med sötvatten. Skippa havets brus och sök sjönära boenden här.

3. Fickparkerandet når helt nya nivåer

parkering

Inte en enda väglinje till hjälp och trångt är det också när du ska parkera för kvällen. Även här kan du behöva puttra runt kvarteret ett par varv innan du hittar en plats för ditt fordon.

Tips – Stockholms skärgård och västkusten är populära ställen att ha båt på. Sök dig hellre till platser som Västerås, där det finns fler lediga privata båtplatser.

4. Det är fortfarande trångt vid fiskdisken

fiskdisk

Bild: CC – Pescatori Turchi

Gös, strömming eller abborre? Fiskdisken i stan har kanske fått dig att tro att du kan välja och vraka fritt, men ska du håva in middagen själv är läget ett helt annat. Är det t.ex. lax och öring som ska stå på menyn? Nära vatten i Hallands län är ett säkert kort.

Visst låter det allt annat än drömlikt? Men det där med att hitta ett boende på badrocksavstånd till sjön eller med hisnande utsikt över havet verkar vara genetiskt inprogrammerat i många svenskar. Har du iallafall övervägt problemen men är fortfarande inte avskräckt? Ok, men kom sen inte och säg att vi inte varnat dig.

Hur nära vatten vill du bo?

Hitta bostäder nära vatten