Nu försvinner mäklarskyltar från Borås

Nu försvinner mäklarskyltar från Borås. Flera mäklarbyråer i staden har gått samman och nu bestämt sig för att helt skippa skyltarna i stadsmiljön, skriver Borås Tidning.Länsförsäkringar, Era, Mäklarhuset, Svensk fastighetsförmedling, Skandiamäklarna och Husbutiken har tillsammans kommit fram till beslutet att sluta använda mäklarskyltar. I Borås Tidning kommenterar Magnus Mattiasson på Skandiamäklarna beslutet så här.

– Det är nog lite halvt ovanligt att man går samman så här. Det är ju ett beslut som har flera bottnar, men det viktigaste för oss är miljöaspekten, säger han till tidningen.

På Borås kommun har beslutet skapat stor glädje. Jan-Åke Claesson, enhetschef på tekniska förvaltningen, menar att det ”känns som julafton” för honom då det inte är tillåtet att sätta upp skyltar i gaturummet.

Läs hela artikeln på Borås Tidnings hemsida.