Nu släpps nya kvarteret Soluret i Älvsjöstaden

Just nu byggs ett av Stockholms mest spännande bostadsområden i Älvsjö. Platsen där Ericsson en gång hade sin tillverkning har fått nytt liv och har planerats för att ge de boende ett aktivt och levande område. Vi pratar om stadskvarteren i Älvsjöstaden.

Älvsjö är populärt område i Stockholm. Det är nära till stan, samtidigt som naturen finns runt hörnet. Nu byggs Älvsjöstaden, ett område som ger delar av Älvsjö ett nytt liv.

I början av april släpptes det senaste JM-kvarteret i Älvsjöstaden, Soluret, som ligger parknära och ett stenkast från skolor och förskolor i området. Soluret är omringat av grönska, mellan Solbergaskogen och den nya Medaljongparken. Du kan anmäla ditt intresse för Soluret här.

Vill du veta mer om Älvsjöstaden? Klicka här.

Visualisering som visar Medaljongparken vid Solstrålen, Älvsjöstaden. Foto: JM. 

Industrin försvinner

En av de stora fördelarna är att stadsdelen byggs upp som en del av Älvsjö. Industrin försvinner och ersätts av en ny stadsdel. Närheten till utmärkta kommunikationer, Älvsjö torg med restauranger, konditorier och matbutiker, befintliga förskolor och skolor gör det praktiskt och lätt för alla inflyttade att känna sig hemma i sina nya hemkvarter.

Ett av kvarteren som byggs just nu är Solstrålen, som består av 138 lägenheter i tre hus med en vacker utsikt över villakvarter och Solbergaskogen. Högst upp i huset byggs lägenheter med penthouse-känsla som bjuder på en imponerande utsikt över området.

Visualisering som visar kvarteret Solstrålen. Foto: JM. 

Älvsjöstaden omges till stor del av klassiska villakvarter, lummiga parker och inbjudande ekskog. Skolor och förskolor, idrottshall, bollplaner och nya lekparker byggs just nu, samt bilfria gång- och cykelvägar som tar barnen till skolan på ett säkert sätt.

Om jag köper en bostad i Älvsjöstaden, vad kan jag förvänta mig av området? 

– Älvsjöstaden blir en helt ny stadsdel med egen stadskänsla och tilltalande omgivningar. Men det blir även en plats där människor kan mötas och umgås, säger Tommy Hellmark, projektledare och områdesansvarig för Älvsjöstaden på JM.

Klicka här för att anmäla intresse för Solstrålen.

Missa inte JMs bostadsbutik i Älvsjöstaden

Adress: Kabelverkgatan 5

Öppettider: Tisdag, torsdag 12.00 – 18.00 samt söndagar 12.00-16.00.