Nya småskaliga kvarter i hjärtat av Enskede

Enskede är ett av Stockholms mest kända bostadsområden. I Svedmyra, mitt i hjärtat av Enskede, bygger bostadsutvecklaren JM nu tre småskaliga kvarter som smälter in i omgivningen.

Enskede består till stor del av villaområden och flerbostadshus från 40- och 50-talet och genomsyras av en mysig småstadskänsla. Området ligger omgivet av grönska, med motionsspår och en orörd natur, men utan att tumma med närheten till innerstaden.

Läs mer om kvarteren Allén och Höjden här.

Bostäderna ligger precis intill Majroskogen och Svedmyraskogen. Foto: JM. 

Tunnelbanan ligger endast fem minuters promenad bort. Två tunnelbanestopp därifrån ligger Tele2 Arena samt hela Globenområdet. Med cykel tar det cirka 20 minuter till Södermalm.

– Enskede är ett väldigt attraktivt område där man kan bo nära stan i en småstadsidyll och samtidigt ha nära till naturen. Här i Svedmyra såg vi en efterfrågan av moderna lägenheter med öppna planlösningar, hiss och garage, säger projektledare Joacim Olofson.

Här, med Majroskogen och Svedmyraskogen, precis intill, bygger JM kvarteren Höjden och Allén. Sedan tidigare är kvarteret Torget färdigt, där har de boende redan flyttat in.

En visualisering av de nya kvarteren i Svedmyra, Enskede. Foto: JM.

Kvarteren består av lägenheter om ett till fem rum och kök. Samtliga lägenheter är ljusa och moderna med öppen planlösning inredda med hållbara naturmaterial och vackra detaljer. De har också balkong alternativt uteplats. För att underlätta de boendes vardag finns det tillgång till garage samt skyddade innergårdar som skapar möjlighet för umgänge med grannar.

– Kvarteren är utformade för att smälta in i den karaktäristiska Svedmyra-bebyggelsen med klassiska flerfamiljshus och villor från 50-talet, säger Joacim.

Ett säkert köp

För JMs kunder ingår ett trygghetspaket som innefattar en rad tjänster som ska göra bostadsköpet till en trygg affär. Trygghetspaketet innehåller till exempel ersättning för dubbel boendekostnad om kunden inte får sitt nuvarande boende sålt innan inflyttning.

Det kan också innebära tillträdesskydd om man behöver flytta fram tillträdesdagen på den nya bostaden samt att JM säkerställer förutsättningarna för en trygg och fungerande bostadsrättsförening, ”Trygg Förening”.

Anmäl intresse för kvarteren i Enskede eller läs mer om trygghetspaketet här.

Samtliga lägenheter är ljusa och moderna med öppen planlösning inredda med hållbara naturmaterial. Foto: JM.