Nya stadskvarter växer fram i Älvsjö

Älvsjöstaden är ett av Stockholms mest spännande bostadsområden. En av de stora fördelarna med området, förutom den gröna omgivningen, är kommunikationerna till resten av Stockholm.

En visualisering av kvarteret Skattkistan med natur och parker utanför porten och förskola på gaveln. Foto: JM

Kommunikationsmöjligheterna till och från Älvsjöstaden unika. Dels går E4:an i närheten, men det finns även pendeltåg på gångavstånd som tar dig till Stockholm city såväl som Arlanda.

I början av april släpptes det senaste JM-kvarteret i Älvsjöstaden, Soluret, som ligger parknära och ett stenkast från skolor och förskolor i området. Du kan anmäla ditt intresse för Soluret här.

Det byggs även ett stort antal bilfria och skyddade gång- och cykelvägar som öppnar upp Älvsjöstaden mot närliggande områden med skolor, förskolor och parker. Många väljer att cykelpendla in till stan, till Södermalm tar det cirka 25 minuter på cykelsadeln.

Utöver de kommunikationsmöjligheter som redan finns kommer Älvsjö få en ny tunnelbanelinje mellan Älvsjö, Liljeholmen och Fridhemsplan. Linjen kommer stå klar 2035, men diskussioner pågår om att tidigarelägga byggnationen.

Vill du veta mer om Älvsjöstaden? Klicka här.

En visualisering av kvarteret Skattkistan, med ekskog och lekparker till vänster och Älvsjö station till höger i bild. Foto: JM

”Nära till allt”

JM bygger nu Skattkistan, ett kvarter med 170 lägenheter som har både pendeltåg på kort gångavstånd och natur och lummiga parker precis utanför porten.

Annette Öhberg arbetar som inredningsansvarig för JMs kvarter i Älvsjöstaden. Hon har bott i området sedan 20 år och kan allt som är värt att veta om Älvsjö.

Varför trivs du så bra i Älvsjöstaden?

– Framför allt för att det är nära till allt. Det är nära till kommunikationer, nära till stan, nära till service och mysiga områden och utflyktsmål.

Hon fortsätter.

– Jag älskar även att det är en ny stadsdel som byggs upp i ett gammalt område. Det innebär att mycket redan finns och det skapar en fin dynamik att det finns en blandning av gamla villakvarter och nybyggda bostäder.

Vill du veta mer om Skattkistan? Läs här.

Missa inte JMs bostadsbutik i Älvsjöstaden

Adress: Kabelverkgatan 5

Öppettider: Tisdag, torsdag 12.00 – 18.00 samt söndagar 12.00-16.00.

Annette Öhberg arbetar som inredningsansvarig för JMs kvarter i Älvsjöstaden.