Kvarteret som är Skånes eget ”Melrose Place”

Ett av de mest uppmärksammade bostadsprojekten i Landskrona på senare år är lite av Skånes eget Melrose Place. Minus allt drama som den amerikanska tv-serien innehöll.

– Än så länge verkar poolen bidra till god gemenskap och en plats där grannarna hänger på ett avslappnat sätt tillsammans, säger Malin Strid, mäklare på SkandiaMäklarna Landgren som förmedlade projektet.

”Skånes Melrose Place” heter egentligen HamnOasen och ligger i de centrala delarna av Landskrona. HamnOasen är ett unikt kvarter med 10 bostäder i parhus och ett flerfamiljshus med 16 lägenheter som ligger runt en gemensam gård med tillhörande pool. Det är just poolen som gör att HamnOasen har en släng av Melrose Place, tv-serien som var populär på 1990-talet och handlade om en grupp ungdomar som bodde i en fastighet med en pool på innergården.

Vill du sälja din bostad? Kontakt SkandiaMäklarna Landgren.

Foto: Johanna Jonsson/STADSTUDIO

Inspiration från den gamla staden

Kvarteret är ritat av Alexander Simittchiev och Stadstudio. De skapade HamnOasen med inspiration från Landskronas 600-åriga historia. Ett exempel är att staden har Sveriges äldsta koloniområde, vilket integrerades i HamnOasen genom att små ”kolonistugor” byggdes på taket istället för klassiska lägenhetsförråd. Detta kombinerades med moderna parhus med townhouse-känsla, ett flerfamiljshus och en gemensam innergård med pool.

– Med förra årets sommar var det fantastisk att se hur denna mötesplats verkligen skapade ett härligt häng grannarna emellan. Många av dem uttryckte att det kändes som att de var på semester varje dag när de kom hem från jobbet och kunde njuta av sin oas, säger Malin Strid, mäklare på SkandiaMäklarna Landgren som förmedlade projektet.

Foto: Johanna Jonsson/STADSTUDIO

Smälta in i staden

Ett tydligt mål med HamnOasen var att kvarteret skulle smälta in i staden och vara en naturlig del av i sin omgivning. Miljöerna maximerades för att skapa harmoni och liv samtidigt som husen planerades för att ta tillvara på ljus och utsikt.

Malin Strid har en gedigen erfarenhet av att sälja nyproduktion och hon vet vad som får bostadsspekulanters hjärtan att bulta lite extra.

– Jag har sålt en del nyproduktion och folk efterfrågar verkligen det där som är lite annorlunda. Man är trött på traditionella planlösningar och trestavsparkett. Och uppenbarligen är det inte bara köparna som uppskattat projektet utan även ”Skånes arkitekturpris” som projektet erhöll här under hösten, säger hon.

Håller du med om att HamnOasen är ”Skånes Melrose Place”?

– Haha, ja…så länge intrigerna uteblir så är jag helt med på den, säger Malin Strid.

Vill du veta mer om SkandiaMäklarna Landgren. Klicka här.

Malin Strid, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna Landgren.’